Postup:
Udělejte si zdravou variantu oblíbené české bábovky. Ovesné vločky rozsekáme na jemnou mouku v kuchyňském robotu, větší kousky můžeme nechat. Nastrouháme si očištěnou mrkev a přidáme do nádoby k vločkám. Dále přidáme připravené suroviny, jako je skořice, kypřící prášek, olej, mouka, pokud chceme, tak i trošku rozinek. V jiné nádobě si připravíme obilné mléko, cukr a vejce a pořádně vyšleháme, dokud se vše nespojí. Směs vlijeme do mísy se surovinami na těsto. Mícháme do té doby, než těsto zvláční. Hotové těsto nakonec vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Tu vložíme do trouby. Musí být předehřátá na 180 °C, pečeme asi 50 minut.
Počet porcí: 15
Ingredience
- 2 hrnky ovesných vloček
- 2 menší mrkve
- ½ hrnku třtinového cukru/stévie sladidlo
- ½ hrnku špaldové mouky
- 1 hrnek mléka/obilného mléka
- 1 kypřící prášek
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 vejce
- 1 lžička skořice