Zdravá bábovka

Postup:

Udělejte si zdravou variantu oblíbené české bábovky. Ovesné vločky rozsekáme na jemnou mouku v kuchyňském robotu, větší kousky můžeme nechat. Nastrouháme si očištěnou mrkev a přidáme do nádoby k vločkám. Dále přidáme připravené suroviny, jako je skořice, kypřící prášek, olej, mouka, pokud chceme, tak i trošku rozinek. V jiné nádobě si připravíme obilné mléko, cukr a vejce a pořádně vyšleháme, dokud se vše nespojí. Směs vlijeme do mísy se surovinami na těsto. Mícháme do té doby, než těsto zvláční. Hotové těsto nakonec vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Tu vložíme do trouby. Musí být předehřátá na 180 °C, pečeme asi 50 minut.

Počet porcí: 15

Ingredience

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 menší mrkve
  • ½ hrnku třtinového cukru/stévie sladidlo
  • ½ hrnku špaldové mouky
  • 1 hrnek mléka/obilného mléka
  • 1 kypřící prášek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička skořice