Bylinky na hubnutí

Pití čajů tuky nespálí

Popíjení bylinkových čajů nebo zobání tabletek obsahujících výtažky z bylin rozhodně není samospasitelné. Bylinky na hubnutí nám sice při shazování přebytečných kil mohou pomoci, ale rozhodně pro nás není dobré spoléhat jenom na jejich účinky. Myslet si, že jenom pití čajů vás zcela samozřejmě zbaví tuků a kilogramů, je přinejmenším naivní. Kromě působení bylinek je důležitá i zdravá strava a přiměřený pohyb. Pokud ale dodržujete pravidla zdravé životosprávy, bylinky mohou skutečně zafungovat jako účinné spalovače tuků.

Zelený čaj spalovačem tuků

Po kterých bylinkách byste měli sáhnout, chcete-li docílit štíhlé linie? Nevynechávejte zelený čaj na hubnutí. Není fermentovaný, vašemu tělu dodá hodně antioxidantů jako prevenci proti rakovině. Tříslovina epigalokatechingalát, kterou ve velké míře obsahují lístky zeleného čaje, blokuje tvorbu tuku a usnadňuje v lidském těle jeho štěpení. Má nejrůznější léčivé účinky, a především v něm obsažená látka pomáhá urychlovat metabolismus a účinně spalovat tuky.

Stimulující guarana trumfne kávu

Dále mezi byliny pro štíhlou linii patří guarana. Keř pocházející z oblasti Venezuely a Brazílie stimuluje organismus a tohoto účinku se využívá při redukčních dietách. Pomáhá především snižováním chuti k jídlu, takže díky guaraně snáze zvládnete neutišitelné záchvaty hladu. I když budete jíst méně než obvykle, přesto nepocítíte hlad, a to právě díky působení guarany. Stimulující účinky guarany jsou podle názoru odborníků dokonce ještě lepší než v případě kávy.

Jak zlepšit látkovou výměnu a zabránit únavě

Kromě zmiňovaného zeleného čaje a guarany ale můžete sáhnout i po bylinkách, které jsou močopudné, odvádějí z organismu vodu, čistí tělo, zlepšují látkovou výměnu, takže nepřímo pomohou i kvalitě trávení a následnému spalování kalorií. Patří mezi ně například močopudná kopřiva, nebo kontryhel účinkující na otoky.

Sladkovodní řasa chlorela se dá sehnat ve formě tablet. Detoxikuje organismus a zároveň je výborným zásobníkem vitamínů a minerálů. Ostropestřec mariánský je velmi dobrou medicínou, která čistí játra. Díky detoxikaci tohoto orgánu nebudete tak unavení a nastartuje se váš metabolismus, což také pomáhá při hubnutí.

Pro lepší činnost organismu

Ukládání tuků také zabraňuje směs maliníku, ostružiníku a olše. Rostlina maté je velkým pomocníkem při hubnutí, protože umí tlumit pocit hladu a rovněž rozkládá tuk v játrech. Bříza napomáhá urychlení látkové výměny. Fenykl, šťovík, smetanka lékařská působí močopudně a podporují činnost jater a střev, i to je při hubnutí důležité. Řebříček čistí krev a pomáhá správnému trávení. Pampeliškový kořen pomáhá stabilizovat a snižovat hladinu cukru v krvi, podporuje činnost ledvin, jater i slinivky břišní. I máta peprná stimuluje organismus a působí dobře na trávicí soustavu. Právě očištění vnitřních orgánů a správné nastartování jejich činnosti má významný vliv na snižování tělesné hmotnosti. Zároveň se nebudou ukládat škodlivé látky.

Kořenění jídla podporuje hubnutí

Nezapomínejte také přidávat kořenící bylinky do pokrmů, například tymián, šalvěj či majoránku. Všechny tyto bylinky podporují trávení a vylučování trávicích šťáv, takže také napomáhají hubnutí. K psychické pohodě během hubnutí může přispět třezalka nebo mateřídouška. Hladinu cholesterolu zase pomáhá ovlivňovat asijská houby šii-také nebo jalovec

Napsat komentář