CCF čaj a jeho zdravotní benefity

Už jste někdy slyšeli o CCF čaji? Tento nápoj je opravdovým trendem v ájurvédských kruzích a připisovány mu jsou pozitivní účinky nejen na zažívání.

CCF čaj

Název tohoto čaje vychází z anglického překladu „kmín-koriandr-fenykl (cumin–coriander-fennel)“.

Právě ájurvéda učí, že všechny nemoci začínají v zažívacím systému a pokud máte problémy s trávením, nemůžete dobře zpracovat přijaté živiny a přeměnit je v energii.

Zdravotní benefity čaje

Dle ájurvédy je tento čaj vhodný pro úpravu trávení, posílení imunity a prohřátí organismu.

Na jaře představuje ideální výživový doplněk pro podporu jater, které plní v těle detoxikační funkci.

Popíjení CCF čaje vám může pomoct při nachlazení, zlepšit krevní oběh a energizovat celé vaše tělo.

Kmín, koriandr a fenykl se velmi dobře doplňují a společně tvoří přínosnou kombinaci pro organismus.

Správná příprava čaje

Postup přípravy je jednoduchý, potřebujete celý koriandr, římský kmín a fenyklová semínka.

  1. Do 1 litru vody přidejte 1 vrchovatou lžíci směsi těchto přísad a nechte je společně vylouhovat.
  2. Čaj podávejte teplý. Popíjet ho můžete celý den.

TIP: Určitě se nebojte ve svém jídelníčku bylinky využívat. Vždy se ale raději předem poraďte se svým lékařem o jejich vhodných dávkách.