Už jste někdy slyšeli o CCF čaji? Tento nápoj je opravdovým trendem v ájurvédských kruzích a připisovány mu jsou pozitivní účinky nejen na zažívání.
CCF čaj
Název tohoto čaje vychází z anglického překladu „kmín-koriandr-fenykl (cumin–coriander-fennel)“.
Právě ájurvéda učí, že všechny nemoci začínají v zažívacím systému a pokud máte problémy s trávením, nemůžete dobře zpracovat přijaté živiny a přeměnit je v energii.
Zdravotní benefity čaje
Dle ájurvédy je tento čaj vhodný pro úpravu trávení, posílení imunity a prohřátí organismu.
Na jaře představuje ideální výživový doplněk pro podporu jater, které plní v těle detoxikační funkci.
Popíjení CCF čaje vám může pomoct při nachlazení, zlepšit krevní oběh a energizovat celé vaše tělo.
Kmín, koriandr a fenykl se velmi dobře doplňují a společně tvoří přínosnou kombinaci pro organismus.
Správná příprava čaje
Postup přípravy je jednoduchý, potřebujete celý koriandr, římský kmín a fenyklová semínka.
- Do 1 litru vody přidejte 1 vrchovatou lžíci směsi těchto přísad a nechte je společně vylouhovat.
- Čaj podávejte teplý. Popíjet ho můžete celý den.
TIP: Určitě se nebojte ve svém jídelníčku bylinky využívat. Vždy se ale raději předem poraďte se svým lékařem o jejich vhodných dávkách.