Cvičení s gumou pomáhá hubnout a formuje postavu

Guma na cvičení je pružný materiál, který nám pomáhá posilovat svalstvo. Existují různé druhy a typy gum. Například Aerobic band, gumičky používané při aerobiku na protahování různých svalových partií, které používají ženy pro zpestření hodin aerobiku. Thera band jsou gumy na různé typy cviků. Gumy Theraband pomáhají zlepšit koordinaci svalů a také jejich objem. Výbornou pomůckou je gumový expander, tedy držák na gumu s úchyty. Zlepší komfort cvičení a posilování se pro vás díky němu stane mnohem příjemnější. Na jednom expanderu může být uchyceno i více gumových táhel.

Zaměřte se na barvu gumy

Při výběru Thera band gumy na cvičení ve sportovních pomůckách se řiďte její barvou. Platí, že čím sytější a tmavší barva gumy, tím větší odpor guma klade. Gumy tmavších barev jsou proto vhodné jen pro trénované osoby a sportovce. Jako začátečníci zvolte gumy žluté barvy, se kterou si poradí i senioři a děti.

Ženy, které už mají nějaké zkušenosti s posilováním pomocí gumy, mohou zvolit zelenou. Červená guma je vhodná pro pokročilejší, modrá pro ještě trénovanější osoby a nakonec černá s nejvyšším odporem pro sportovce. Výhodou cvičení s gumou je jeho nenáročnost na prostor. Cvičit můžete kdekoli, dá se posilovat třeba i doma, kde si můžete uvolnit kousek prostoru v obývacím pokoji.

Posilujte a tvarujte stehna

Jaké partie můžete pomocí gumy posilovat? Především je guma a posilování dobrým receptem na to jak zhubnout stehna. Zadek, boky a stehna můžete posilovat různými cviky, kdy si gumu navléknete na nohy.

Jedná se třeba o unožování ve chvíli, kdy ležíte na boku a spodní nohu máte pokrčenou, horní potom zvedáte se špičkou směřující dolů. Unožovat s gumou můžete také ve stoje, zanožovat ve vzporu klečmo, zanožovat vkleče proti odporu gumy. Stehna se tak dobře tvarují a hubnou. Také můžeme pomocí gumy přitahovat nohy k sobě a tím zpevňovat nejenom stehen, ale celých nohou. Rovněž roztahování nohou proti odporu natažené gumy natažené nad kotníky nebo podřepy s nataženou gumou.

Pevná a pěkně tvarovaná prsa díky gumě

Posilování prsních svalů je také součástí cvičení s gumou. Chcete-li mít pevné a pěkně tvarované prsní partie, velmi účinným cvikem je posilování s gumou za zády. Svázaný pruh gumy umístíte na záda kousek pod lopatky, chytíte dlaněmi rukou a ruce roztáhnete do pravého úhlu. Potom je přitahujete k tělu a znovu vracíte zpět. Toto posilování prsních svalů má na poprsí vynikající účinky. Při hubnutí totiž ztrácíte jako první tuk z oblasti prsou, která pak mohou být ochablá. Díky pravidelnému posilování prsních svalů s gumou docílíte jejich dokonalého vytvarování.

Guma vám může zpestřit nudu

Ženy i muži ocení, že se jim při pravidelném posilování s gumami zpevňuje a tvaruje postava. Mizí přebytečné faldíky a intenzivně se zapojují téměř svaly. Aby posilování mělo smysl a přinášelo vytoužený výsledek, je třeba cvičit pravidelně a posilovací cviky několikrát po sobě opakovat.

Posilovací guma se dá stočit do kabelky nebo příruční tašky, a když máte někde klid a čas sami pro sebe, můžete ji vytáhnout a zkusit si pár cviků. Výborně tak využijete čas, který byste jinak promrhali. Cvičení vám třeba zpestří chvíle nudného čekání. Posilování svalů s pomocí gumy také pomáhá bojovat proti celulitidě.