Dejte šanci vyniknout vašim břišním svalům

Břišní svaly viditelné na pohled

Vypracované břicho je výsledkem psychické pohody, správně nastavené stravy a tréninkového plánu.

Je vaším cílem nechat břišní svaly vyniknout? Pak nepodceňujte ani jeden z jmenovaných faktorů.

Udržujte se v psychické pohodě

Psychická nepohoda, smutek, úzkost nebo stres se na vašich výsledcích zaručeně negativně projeví.

Organismus si pod stresovým vypětím utváří tukové zásoby a produkuje nadměrné množství hormonu kortizolu. Právě kortizolu se přisuzuje přebytečné ukládání tuku v oblasti břicha a boků.

Také smutek, úzkost a negativní emoce zpomalují metabolismus. Stejně jako stres podporují ukládání tuku v problémových partiích.

Vyhněte se dietám

Špatně nastavená strava vede ke zpomalení metabolismu a vyššímu riziku ukládání tuku.

Naopak zdravý, nutričně vyvážený jídelníček dodá tělu všechny potřebné živiny a palivo pro jeho správné a efektivní fungování. Podpoří růst svalové hmoty i spalování kalorií.

Dejte přednost opravdovému jídlu, připravenému z celistvých, vždy čerstvých surovin před průmyslově zpracovanými potravinami a polotovary.

Nešiďte se o sacharidy, bílkoviny ani tuky a nezapomínejte přidat ke každému jídlu porci čerstvého ovoce či zeleniny.

Vytvořte si tréninkový plán

Pekáč buchet nevybudujete pouze izolovanými cviky na břicho. Je třeba k nim připojit také cviky na komplexní posílení středu těla a dalších tělesných partií.

Posilování vždy doplňte o kardio trénink, např. v podobě HIIT a nezapomeňte ani na následnou regeneraci. Odpočinek po tréninku je často podceňován, přestože ho svaly potřebují k růstu.

Veďte si poznámky

Viditelnost svalové hmoty ovlivňuje i celkové množství tuku v těle. Nechte si ho čas od času změřit na speciální váze, úbytky si zapisujte a váš progres poctivě zaznamenávejte. Získáte tak motivaci a kontrolu sami nad sebou.

Klíč k vypracovanému břichu znáte. Stačí už jen sebrat vůli, protože jak známé přísloví praví „kde je vůle, tam je cesta“.