Jak dokonale zhubnout boky?

Jídlo jako základ

Nehledejte speciální cviky na boky, nemá to cenu. Je třeba začít u správné stravy. Samotný proces hubnutí totiž nastartuje změna životosprávy. Tuk v oblasti boků se nám ukládá z potravin, které mají vysoký glykemický index, jsou plné cukrů ve spojitosti s tuky a taková jídla jsou pro tělo velmi náročná. Mají obrovskou energetickou hodnotu a tělo ji nestíhá spálit. A tak se ukládá na horší časy.

Většina populace má právě genetické předpoklady pro uložení tuků v oblasti boků, břicha, hýždí a stehen. Muži jsou citlivější na oblasti břicha, ženy zase více na již zmíněný pas. Začněme tedy změnou stravování. Snažte se z jídelníčku odstranit jídla jako všechny sladkosti a sladké pochutiny, ale i sladké pečivo, sladké cereálie a müsli, které jsou plné cukru a tak zdraví prospěšný efekt často není takový, jak je v reklamách deklarovaný. Zapomeňte i na různé fitness tyčinky, sladké jogurty, občerstvení z fast foodů a kupované zmrzliny či sladké nápoje! Toto vše je třeba eliminovat.

Změna postupná

Je jasné, že pokud jste byli na sladká jídla zvyklí, bude se objevovat závislost. Ale myslete na svůj štíhlý pas a nový jídelníček. Zažeňte chuť na sladké ovocem, jako jsou jablka, jahody nebo například sušené plody, oříšky či hrozinky. Pozor, sušené ovoce je často doslazované a obsahuje mnoho cukru! Tedy všeho s mírou.

Samotná úprava jídelníčku je skvělý start, ale je třeba zapojit i pohyb. Pokud omezíme rizikové potraviny, často jen odřízneme naše boky od zásoby energie a budou si ji pracně hledat odjinud. My jim energii potřebujeme ubírat a spalovat, tedy je nutno vybrat to správné cvičení. Mysleme ale na jednu věc. Rozdíl jsou posilovací cviky na boky a cviky, které mají vliv na spalování!

Neposilujte, ale spalujte

Ideální začátek je takový sport, kde využijeme celé tělo. Primárně se zaměřovat na boky není vhodné, jelikož bychom namáhali jen určité partie našeho těla a patřičný efekt by nebyl takový, jaký může přinést celkové cvičení. Určitě je vhodné vybírat aerobní cvičení, cvičení, která trvají minimálně 40 minut, kdy tělo efektivně spaluje. Nebo naopak, lze zapojit krátká intenzivní cvičení, která mají podobný efekt, ale vyžadují již nějakou fyzičku.

Čím začít? Záleží, v jaké fázi se člověk nachází. Pro někoho je dobrým začátkem jen rychlá chůze, například s trekkingovými holemi. Ten, kdo je sportovně zdatnější, může začít s během. Vhodný je konkrétně jogging. Pokud se nechcete plahočit někde venku, běh na páse, ale i aerobic, zumba, moderní tance nebo jiné pohybové cvičení může být skvělou alternativou. Kromě toho se vyplatí občas zajít i na plavání či zacvičit si například jógu.

Pomůže i sauna

Věděli jste, že na spalování tuků v oblasti břicha a boků má vliv i sauna a masáže? Nečekejte, že po pár procedurách půjde tuk sám od sebe dolů, ale stimulace tukových buněk v těchto partiích, hlavně teplem, má pak lepší vliv na odbourávání tuku v nich uloženého. Kromě toho jsou to velmi příjemné a zdraví prospěšné procedury, stejně tak, jako pára.

Pomoci si lze ale i doma. Při sprchování teplou vodou se doporučuje tyto oblasti pár minut promasírovat, především po fyzické námaze.

Jak se obléci?

Samotná redukce hmotnosti bude ale trvat několik měsíců. Jak se alespoň opticky takových faldíků zbavit? Klasickou a rychlou pomocí je černé prádlo. Nejsou na něm vidět stíny a záhyby, které se na našem těle vyskytují. Vhodnou volbou jsou i volnější trička a košile, které nekopírují naše tělo.