Flowin: Fitness cvičení v kostce zvládnete za 20 minut

Jak zpevnit hluboké svalstvo

Cvičení zvané Flowin sází na práci s hmotností těla. Pohyby, které v rámci tréninku provozujete, jsou ovšem přirozené a plynule na sebe navazující. Nejde proto o žádné poskakování, které by svými nárazy zatěžovalo vaše klouby a pohybový aparát.

Během tréninkových hodin si posílíte svaly celého těla, cvičební program se především zaměřuje na hluboké svalstvo, které se při cvičení často opomíjí. Přitom je to právě ono, které zpevňuje držení našeho těla a dává nám potřebnou stabilitu. Díky tomu zlepšuje držení páteře jako základu našeho opěrného systému, posiluje pánevní dno, což je důležité zejména u žen, které trpí gynekologickými potížemi. Pomáhá také úspěšně tvarovat postavu a to přímo zevnitř.

Nepřepínáte se a nezatěžujete klouby

Ohniskem zájmu při cvičení této inovativní metody jsou hlavně svaly upnuté na páteř a pánev. Svaly, které mnohdy ani nevnímáme, ale velmi často rozhodují o tom, zda naše držení těla bude pevné a pružné nebo ne, zda budeme či nebudeme trpět bolestmi zad. Díky pravidelnému tréninku vnitřních svalů posílíte svoji ohebnost, vytrvalost i rychlost.

Nepracujete přitom s žádnými stroji, pouze a jedině s vlastní vahou těla. Ovšem nijak se nepřepínáte a navíc ani nadměrně nezatěžujete svůj kloubní aparát. Trénink Flowin probíhá v uvolněnějším duchu než klasické fitness cvičební aktivity. Každý cvik rozpohybuje hned několik skupin svalů. Abyste protáhli celé tělo, bude vám při Flowinu stačit pouhých dvacet minut intenzivního cvičení.

Vyrobíte si i pekáč buchet na břiše

Čeho při Flowin cvičení docílíte? Především získáte sílu, obratnost, stabilitu, v neposlední řadě i vytrvalost a rychlost. Výrazně podpoříte rozvoj koordinace pohybů svého těla a rovnováhy, zafixujete si správné držení těla. Postupně si pravidelným cvičením zvýšíte výkon.

Samozřejmě, že cviky budou mít vliv i na formování vaší postavy. Díky němu pěkné a přirozené svaly nemusí být jenom vaším snem, ale mohou se stát skutečností, a to včetně módního pekáče buchet na břiše.

Potřebujete tréninkovou desku a sadu podložek

Jak vlastně cvičení Flowin probíhá? Jde o soustředěné frikční (třecí) pohyby. Tyto pohyby se provádějí třením podložek o tréninkovou plochu. Ke cvičení Flowin tedy budete potřebovat velkou desku pro Flowin, která bude tvořit vaši tréninkovou plochu a dále sadu podložek určených pro ruce, nohy, kolena a také lokty. Intenzita cvičení potom záleží na hmotnosti vašeho těla a tlaku, který vyvíjíte na podložky. Váha vašeho těla je tak vlastně přirozeným odporem. Metoda tréninku používaná pro Flowin je patentovaná jako Friction TrainingTM.

Rehabilitace a rozvoj kondičních schopností

Metoda Flowin, která je velice šetrná k vašim kloubům, získala popularitu také jako vhodná poúrazová rehabilitace. Způsobuje to právě skutečnost, že koncepce cvičení je založená na přirozených pohybech, při provádění cviků nedochází k trhavým pohybům, které by mohly poškodit svaly nebo k nárazům, jež by negativně působily na pohybový aparát.

Zařazení Flowinu do tréninku různých sportů má význam hlavně v tom, že pomáhá vyrovnávat různé dysbalance a rozvíjí kondiční schopnosti. Můžete se účastnit různých druhů Flowin cvičení, například skupinových, osobního tréninku, ale také tréninku kruhového či Flowin pilates.