Hubnutí podle Feng Shui

Změna postavy, touha zhubnout a vypadat dobře, právě toto je cílem mnoha z nás. Není to však vždy tak jednoduché, jak se může zdát. Kdo vyzkoušel již velkou řadu diet, může potvrdit, že leckdy se můžete snažit sebevíc a úspěch se stejně nedostaví. Problémem nemusí být jen špatný přístup, ale i jiné prvky, které si nemusíme ani uvědomovat. Vyzkoušejte hubnutí s pomocí feng shui.

Čínská moudrost v praxi

Feng shui, to není je obyčejná myšlenka. Tento filozofický směr pochází z Číny, kde jej místní lidé v životě používají prakticky již několik tisíc let. Všichni asi známe typický znak feng shui. Je třeba si však uvědomit to, že samotná filozofie praktikuje své myšlenky nejen ve způsobu, jak žít, jaké morální zásady dodržovat, ale lze si tak i zařídit vlastní kuchyň, celkové bydlení nebo se podle této starověké čínské filozofie i stravovat.

Hubnutí by mělo být na úrovni, ne se vrhnout na tento čin bezhlavě, nejíst a tak si akorát uškodit. Zdravé hubnutí je právě díky feng shui hravě možné. Jak již bylo řečeno, tato filozofie nám nejen radí, jak bychom měli žít, ale je i použitelná v oblasti hubnutí a životního stylu. Odráží se na myšlenkách starých Číňanů, které účinky prověřili tisíciletým používáním, a díky pravidelnému předávání mladším generacím se tyto informace dochovaly a dostaly se až k nám.

Elementy v každém z nás

Každý člověk je jiný. Ale každý by si přál mít tělo pěkné. Již samotná silueta těla nám může dosti prozradit o tom, jak účinně zhubnout. Pomocí feng shui lze rozdělit lidi do skupin podle živlů země a tak i dle konkrétních znaků. Vyzkoušejte tento prověřený systém a právě teď se Vám možná podaří shodit požadovaná nadbytečná kila. Podle čínského kalendáře snadno zjistíte, v jakém jste se narodili elementu.

Element země

Pokud jste se narodili v elementu Země, máte pravděpodobně sklon k pomalejšímu metabolismu. Problémem může být i zadržování vody. Rozhodně byste se neměli vyhýbat snídani. Také pro Vás není vhodné průmyslově zpracované jídlo a bílý cukr by bylo vhodné nahradit cukrem hnědým nebo třtinovým.
Zelenina a ovoce je doporučena spíše tepelně zpracována. Vhodný je i návrat k přírodě. Mezi nejvhodnější potraviny jednoznačně patří mrkev, dýně, brambory, luštěniny nebo oříšky a med.

Element kovu

Pokud patříte mezi lidi, co se narodili v elementu kovu, nejsou pro Vás vhodné mléčné výrobky a ani bílý cukr. Doporučená je pro Vás celozrnná rýže, nevadí ani ostré potraviny. Křen, cibule, česnek, pórek nebo ředkvičky pro Vás nejsou zakázaným jídlem. Dopřát si můžete i víno, svařené víno a při nachlazení bude nejlepší volbou zázvorový čaj.

Element vody

Kombinace sladkého a slaného pro Vás nebude nejlepší. Vynechejte salámy, tučné sýry a nejsou nejlepší ani studené potraviny. Pro Vás je třeba teplo. Dobrou volbou jsou tepelně upravené ryby, luštěniny a vařené ovoce a zelenina. Jako ovoce je vhodné například jablko, pomeranč nebo meloun. Pijte často teplý čaj.

Element dřeva

Nedělají Vám dobře sladké a tučné potraviny, proto se jim vyvarujte. Blokují Vás. Není vhodná káva, hranolky, chipsy, vepřové a ostře kořeněná jídla mohou způsobit pocity těžkosti.
Vhodné je pro Vás ovoce s kyselou chutí, saláty, zelenina a celkově potraviny zelené barvy. Doporučuje se čočka, celozrnné obiloviny, kefíry, čerstvé sýry, kombinace masa a zeleniny.

Element ohně

Vynechejte kávu, kakao a červené víno. Právě tak se budete cítit mnohem lépe. Nedoporučují se příliš studené potraviny, jako jsou jogurty a zmrzliny. Vhodné jsou naopak potraviny červené. Třešně, paprika, červené hrozny nebo červená řepa. Vhodné jsou pro Vás i různé druhy grilovaného masa nebo výrobky z kozího sýra.

Dopřejte si energii

Vyzkoušejte se řídit doporučením fenhg shui a nejen, že možná s dostatkem pohybu shodíte nadbytečné kilogramy, ale ještě se budete cítit lépe, plni energie a pro své zdraví uděláte maximum. Přeci nejde pouze o to, jak budeme vypadat, ale abychom se vyvarovali chorobám a nemocem a cítili se dobře.