Jak poskládat jídelníček na all inclusive dovolené?

1. Snídejte jako doma

Snídaně si na dovolené dopřejte do syta. Neznamená to však, že budete jíst více jídla než je tomu doma.

Pokud doma sníte jeden talířek s namazaným chlebem, tak na dovolené s all inclusive nejezte najednou tři talíře plné vajíček a slaniny.

Dejte si pravidlo, že sníte opravdu jen to, co se vám vejde na jeden talíř, druhý talíř může být případně na zeleninou.

Zkuste se také vyhnout nejrůznějším slazeným džusům a raději se po ránu pořádně hydratujte několika sklenicemi čisté vody nebo bylinkového čaje.

2. Do oběda se nenuťte

Většina lidí, když má zaplacenou all inclusive dovolenou, má pocit, že musí využít každé  jídlo které se mu nabízí.

Stalo se vám už někdy, že jste neměli vůbec hlad, šli na oběd a snědli opět horu jídla jen pro to, že to máte v ceně? Na tohle zapomeňte.

Samozřejmě si na oběd zajděte, ale pokud jste během dopoledne neměli příliš velký výdej energie, raději si dopřejte něco lehce stravitelného.

Švédské stoly jsou plné zeleniny a různých grilovaných specialit či ovoce, tak této nabídky využijte a sestavte si místo talíře plného pizzy a hranolek třeba salát s rybou.

3. Dodržujte pitný režim

Pitný režim je samozřejmě důležité dodržovat, ale neznamená to, že budete celý den popíjet slazené limonády a alkoholické drinky.

Zkuste se zaměřit hlavně na čistou vodu a pokud budete chtít něco na kuráž, dejte si raději vinný střik než drink plný cukru.

Je jasné, že na dovolené se většina lidí alkoholu nevyhne, ale i zde byste měli znát svou míru a snažit se to příliš nepřehánět, i když je to „zadarmo“.

4. Svačinu si s klidem dopřejte

Pravděpodobně se při hlavních chodech najíte dosyta a už vám nezbyde místo na svačinu.

To vůbec nevadí. Pokud ale přece jenom dostanete hlad, klidně si dejte mezi jídly kousek ovoce nebo něco malého k snědku. Vyhnete se tomu, že vás večer přepadne mlsná a sníte vše, co na večeři uvidíte.

5. Dovolenou si v první řadě užijte

Samozřejmě, že by bylo ideální, abyste jedli na dovolené jenom zdravě a nepřejídali se, ale realita bývá jiná. Občas to prostě nejde a podobnou dovolenou má mnoho lidí jen jednou do roka.

Je zbytečné mít výčitky z toho, že jste si dali více jídla, než by bylo zdrávo. Snažte se jíst dostatek zeleniny a pít hodně vody. Klidně si ale dopřejte něco méně zdravého a bez výčitek!

Zkuste se také nevyhýbat pohybu, zaplavejte si nebo jděte na delší procházku. Každý pohyb se počítá a díky němu udržíte svůj energetický výdej alespoň trochu na uzdě.

Myslete na to, že čím více se budete hýbat, tím více si pak můžete dopřávat. Dovolenou si v první řadě užijte, za týden rozhodně nepřiberete 5 ani 10 kilo tuku, stačí jen znát svou míru.