Jak zhubnout břicho?

Mezi nejproblémovější partie v oblasti snižování a redukce hmotnosti jistě patří břicho. Zde se ukládá tuk a to hned v několika formách. Může se jednat o vnitřní uložení, kdy se tuk v podstatě obaluje na orgány. A v druhém případě se jedná o podkožní tuk, který nám pak vytváří nevzhledné faldíky, silné boky a velké břicho.

Jak na to?

Oba výše zmíněné případy nejsou dobré, první z nich je dokonce nebezpečný. Orgány jsou zbytečně zatěžovány a v extrémních případech může dojít i k jejich selhání. V druhém případě je oblast tuku široká a jeho hromadění nevypadá esteticky pěkně. Efektivním a nejjednodušším řešením, jak se toho zbavit, je jistě zdravá strava a pohyb. Problém je pouze v tom, jakou zvolit kombinaci cviků na hubnutí břicha a co ze stravy vyloučit nebo naopak přidat.

Cviky a pohyb

Otázka, jak zhubnout břicho, je velmi častá. Přitom se může jednat o jednoduchou a rychlou metodu, která nás ani příliš nezatíží.

Prvním krokem je začít s aerobním cvičením. Konkrétně by to mělo být například plavání, běh, jízda na kole, bruslení nebo tanec. Tyto aktivity efektivně spalují podkožní tuk a tělo je celkově posilováno. Samozřejmě, že bude redukován i náš známý tuk v oblasti břicha.

Pro ještě rychlejší a účinnější hubnutí břicha je nutné použít i speciální posilovací cviky na hubnutí, konkrétně jsou to jen cviky na břicho. V nejčastějších případech se jedná o shyby, sklapovačky a zkracovačky, vzpory na předloktí, zvedání kolen a jejich držení u hrudníku nebo i různá protahování a ohýbání těla třeba jako u cvičení Pilates. Tyto cviky bříško zpevňují a zároveň spalujeme tuky v uvedené oblasti.

Základem pro krásné a ploché břicho je posílení vnitřního stabilizačního systému, který je důležitý při sezení či pro správné držení těla. Díky jejich oslabení můžeme trpět na bolesti zad nebo jiné problémy, které se nám zdánlivě ani nijak nespojují. Pro zesílení těchto svalů se doporučují cviky s vlastní vahou těla na balančních podložkách.

Důležitá je strava

Nechcete-li se příliš trápit cvičením a břicho potřebujete jen postupně doladit, rozhodně si připravte jídelníček na hubnutí. Vždyť vzhled siluety záleží ze sedmdesáti procent na stravě. Ovšem hubnutí břicha bez cvičení alespoň 2x týdně není tolik účinné, vždyť zdravé jídlo nezajistí chtěné posílení břišních svalů.

Rozhodně je nutné si hlídat množství a složení jídla. Neměli bychom se přejídat, zbytečně se nám pak „roztahuje“ žaludek, konzumujeme větší a větší porce a břicho je i následně vypouklejší. Měli bychom se držet známého pravidla: Jez do polosyta.

Vhodné potraviny pro pěkné bříško jsou ty, které obsahují vlákninu. Ta nám vytváří pocit plnosti a přitom nemusíme být vůbec přecpaní. Vhodné jsou tak všechny druhy zeleniny, ovoce, celozrnné výrobky nebo ji lze konzumovat v nápojích či jako doplněk stravy v tabletách.