Sdílej se svými přáteli...

Jarní recepty plné zeleniny

Jak předejdete jarní únavě?

Hýčkejte své tělo tím nejlepším způsobem – zdravým a lahodným jídlem.

Publikováno: 26.4.2021



Před konzultací
−34 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

Na složení jídelníčku záleží. S odlehčenou, avšak nutričně vyváženou stravou prožijete jaro naplno, bez pocitu únavy a ztráty energie.

Nezaměňujte odlehčenou stravu s půstem nebo dietami. Odlehčení jídelníčku spočívá ve výběru potravin, jejich úpravě a konzumovaném množství.

Inspiraci hledejte v přírodě. Využijte sezónní potraviny k přípravě lehkých a snadno stravitelných jídel.

Vsaďte na čerstvou zeleninu, jakou je pažitka, medvědí česnek, kopřiva, řeřicha, cibule, petržel nebo třeba celer. Přihoďte je do salátů, pest, polévek či pomazánek, v nichž si uchovají co nejvíce zdraví prospěšných látek.

Do jídelníčku dále zařaďte naklíčené luštěniny. Klíčky mungo fazolí, čočky nebo hrachu jídelníček příjemně zpestří, obohatí o vlákninu, vitaminy a minerální látky.

Zeleninová polévka s medvědím česnekem

Ingredience (1 porce):

  • 50 g mrkve
  • 40 g zelí
  • 20 g cibule
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 řapík celeru
  • pár listů medvědího česneku
  • 0,5 l vody
  • špetka kurkumy
  • špetka černého pepře
  • pažitka
  • špetka himalájské soli
  • lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Cibuli a zázvor oloupejte a nakrájejte najemno.
  2. Řapíkatý celer omyjte, mrkev oškrábejte, zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
  3. Na oleji orestujte cibuli, zázvor, přidejte pokrájený celer, mrkev, zelí a vše chvíli orestujte.
  4. Do směsi přisypte kurkumu, pepř a obě koření nechte rozvonět.
  5. Vše zalijte vodou, přiklopte pokličkou a povařte do změknutí zeleniny.
  6. V závěru přidejte do polévky nasekaný medvědí česnek a pažitku.
  7. Polévku osolte dle potřeby a podávejte.

Kurkumová omeleta s kopřivami

Ingredience (1 porce):

Postup:

  1. Vejce rozšlehejte spolu s mlékem.
  2. Přidejte kurkumu, očištěné a najemno nasekané kopřivy, pepř a sůl.
  3. Všechny ingredience vyšlehejte a na rozehřátém oleji opečte z obou stran.
  4. Omeletu servírujte s celozrnným pečivem.
Na nic nečekejte. Objednejte se do Světa zdraví dnes za akční cenu 200 Kč.
Běžná cena za konzultaci je 600 Kč. Udělejte první krok již dnes!
Chci konečně zhubnout
O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život