Kalanetika v každodenním životě

Nezoufejte a zkuste kalanetiku

Víte, že existuje cvičení, které je vhodné i pro nesportovce a výsledky vás nenechají dlouho čekat?

Pokud jste o kalanetice ještě nikdy neslyšeli a už tento název vás trochu děsí, nebojte se. Kalanetika je cvičení zaměřené na tvarování a zpevňování postavy bez větší námahy, jelikož všechny cviky se provádějí pouze v malém rozsahu, za to s větším počtem opakování.

Při kalanetice většinou kmitáte různými částmi svého těla, přičemž posilujete cílené svalstvo břicha, paží, nohou, ale i zad.

S tímto cvičením kdysi dávno přišla jedna známá baletka, která měla dlouhou dobu problémy se zády. Žádná tehdejší léčba ani cviky jí nepomáhaly a tak se rozhodla, že si pomůže sama. Vymyslela sestavu několik cviků, které se postupem času ještě dále rozšiřovaly a my je dnes známe pod souhrnným názvem kalanetika.

Díky kalanetice můžete ale posilovat nejenom záda či střed těla, na své si přijdou i problémové partie jakými jsou nohy, bříško či zadeček.

Cvičte každý den v pohodlí domova

Výhoda kalanetiky spočívá hlavně v tom, že pro její cvičení nepotřebujete žádné speciální prostory ani pomůcky. Jednoduše ji můžete provádět kdykoliv a kdekoliv, třeba v pohodlí domova. Odpadá vám tak starost s přesunem, proto je mnohem snadnější si na kalanetiku vyhradit každý den trochu času.

Opravdu musím cvičit každý den?

Ano, u kalanetiky je opravdu důležité, abyste nezanedbávali pravidelnost. Z tohoto důvodu je dobré vyhradit si každý den alespoň půl hodinky a sestavu cviků z kalanetiky si zacvičit.

Uvidíte, že až si na nový režim zvyknete, už vám to ani nepřijde a budete brát kalanetiku jako běžnou součást svého života. Navíc se po každodenní půlhodince budete cítit mnohem ohebnější a po několika dnech začnete pozorovat výsledky na celkovém zpevnění těla či úbytku celulitidy.

Pokud se stále rozhodujete, zda kalanetiku zkusit či nikoliv, zajděte alespoň na některou ze skupinových lekcí. Vyškolení instruktoři vám poradí, jak cviky správně a účinně provádět, což vám velmi usnadní práci s budoucím cvičením doma.

Návody jak začít cvičit najdete i na internetu, proto zkuste trochu hledat a jistě každý najde to, co potřebuje.

Pamatujte, že pohyb a strava jdou ruku v ruce a pokud jednu z těchto složek opomenete, bude vaše snaha zhubnout trvat mnohem déle.