Kryoterapie – metoda, která vás zbaví nadváhy

Kryoterapie má pozitivní účinky i v případě dalších zdravotních obtíží, nejen co se nadváhy týče. Tato metoda je hojně využívána také v kosmetickém průmyslu.

Kde se vzala?

Že má ledový vzduch léčivé účinky, věděl již Hippokratés, slavný„otec medicíny“ a zakladatel racionálního lékařství.

Japonský profesor Toshima  Yamauchi je však považován za novodobého objevitele této účinné terapie. Metodu poprvé vyzkoušel v sedmdesátých letech minulého století a postupně si ji oblíbila celá Evropa.

Na jakém principu je terapie mrazem založená?

Nejedná se o žádnou drastickou léčebnou metodu. I když své tělo vystavíte až -160 °C, nepříjemné je jen překonání prvotního teplotního šoku.

Po něm následuje rozpohybování celého tělesného aparátu, díky čemuž se váš zpomalený metabolismus znovu nastartuje.  V závěrečné fázi se budete  cítit nabití euforií a pozitivní energií.

Ošetřit mrazem lze i konkrétní místo na těle. V takovém případě jde o lokální kryoterapii, jejíž doba trvání závisí na individuální reakci ošetřovaného.

Kryoterapie krok za krokem

V první řadě je důležité být si vědom svého zdravotního stavu. Pokud vás trápí jakékoli zdravotní obtíže, vysoký krevní tlak, bolesti srdce apod., rozhodně se před vyzkoušením terapie mrazem poraďte se svým ošetřujícím lékařem, zda je pro vás tato metoda vhodná.

V samotné kryokomoře pobýváte v rozmezí pár minut.  I velmi krátký čas však stačí k tomu, aby u vás došlo k prudkému ochlazení částí těla s tenkou tukovou vrstvou (šlachy a vazy v oblasti kolen, dále kotníky, lokty, oblast kolem páteře).

Skrze tato místa se následně vyplavují škodlivé metabolity (produkty látkové přeměny) z tkání, a dochází tak k urychlení průběhu zánětlivého procesu.

Poté se přesunete do místnosti vybavené aerobními přístroji. Cílem cvičení je opětovné prohřátí organismu a prokrvení končetin.

Cvičení je nedílnou součástí kryoterapie, při které dochází k látkové výměně. Prostřednictvím látkové výměny vylučujete jedy, kyselinu mléčnou i volné radikály z těla ven.

Léčebné účinky

Sbohem celulitido

S nějakými těmi kily navíc dochází k výskytu celulitidy, která je strašákem snad všech žen. Při pravidelném pobývání v mrazu můžete tyto nešvary výrazně zredukovat. Zatočit dokáže i s lupénkou.

Mladší a vitálnější

Vyplavením kyseliny mléčné a volných radikálů pryč z organismu zamezíte poškozování buněk a stárnutí pokožky. Při pravidelném zařazení kryoterapie do vašeho života viditelně své tělo zregenerujete a celkově omládnete.

Výkonnější než kdy dřív

Zvýšení výkonnosti se týká všech funkcí lidského těla. Dochází k ní zejména z toho důvodu, že z organismu pravidelně vyplavujete řadu jedovatých látek.

Díky terapii mrazem dochází ke zvýšené koncentraci kyslíku v krvi, která pozitivně působí na prokrvení cév, čímž zlepšuje například výkonnost srdce.