Léto, paddleboard, pevné křivky a kila dole

Bojíte se jízdy na paddleboardu bez předchozích zkušeností? Strach není na místě! Kouzlu této sportovní aktivity propadnou i úplní začátečníci.

Na prkně v jakémkoli věku

Jízda na paddleboardu není určena pro konkrétní věkovou skupinu. Postavit se na prkno můžete v kterémkoli věku.

Bojíte se ztráty rovnováhy a následného pádu do vody? Pro dodání klidu a pocitu jistoty vyrazte na projížďku s doprovodem. Ve dvou se to lépe pádluje.

Svaly, kterým dáte zabrat

I když se to nezdá, při jízdě na paddleboardu pracuje hned několik svalů a svalových skupin na přední i zadní straně těla.

Aktivní jsou zejména ramena, prsní svaly, bicepsy, tricepsy, svaly středu těla, stehna, lýtka, hýždě, velký zádový sval, vzpřimovače páteře a trapézové svaly.

Pro rovnoměrné zapojení svalů pravé i levé poloviny těla střídejte při pádlování strany.

Paddleboard jako fyzioterapeutická pomůcka

Někteří fyzioterapeuti doporučují paddleboard jako doplněk k jiným sportovním aktivitám a rehabilitačním cvikům.

Při vzpřímeném a stabilizovaném postoji na prkně provádíte kompenzační druh cvičení, při němž pracují zejména břišní svaly ochablé v důsledku současného sedavého životního stylu.

Předejdete zároveň i vzniku dysbalancí, které při některých sportovních aktivitách člověku reálně hrozí.

Sport a zábava v jednom

Paddleborad skvěle nahradí váš běžný trénink. Ve stoji na nestabilní ploše pohupující se na vodě zpevníte svaly, o kterých jste doposud nevěděli.

Při pravidelném pádlování získáte pocit stability, lepší rovnováhy, motoriky a spolupráce všech svalových partií. Posílíte celé tělo a vyrýsujete postavu. Příjemným bonusem pro vás bude úbytek kilogramů.

Nevnímejte paddleboard pouze jako tréninkový nástroj. Tento sport nabízí mnohem víc. Především skvělou zábavu a smysluplné využití volného času. Při jeho provozování uvolníte mysl a užijete si spoustu legrace.

Tak co, už víte, jak strávíte zbytek léta? Přejeme radost z jízdy i shozených kil.