Mějte se ráda!

Chtít zhubnout, nadávat si a být naštvaná na to, jak vypadám – to není zrovna ideální řešení, jak se sebou začít něco dělat. Uvědomme si, že síla myšlenky je něco, co formuje nejen naši psychiku, ale ve výsledku i naši postavu. Poradíme Vám, jak se začít mít o trochu více ráda a pozitivně se motivovat k hubnutí a tím i k lepšímu životu.

Podívej se do zrcadla

Chceme-li se sebou opravdu něco dělat, často je nám doporučováno, ať se podíváme do zrcadla. Měli bychom se prý na sebe naštvat, říct si, co se nám na našem těle nelíbí, proč si myslíme, že je naše silueta těla špatná a takto se doslova vyhecovat a začít na sobě pracovat. Má ale negativní přístup vlastně vůbec smysl?

Čím dál více lidí si uvědomuje, že pozitivní síla myšlenky je v našem životě důležitá. Že i když nejsme krásní, hubení a nevypadáme jako modelky, neměli bychom se za sebe stydět. Měli bychom se mít rádi. Říct si, ano, chci být krásná, ale nevypadám tak zle. Měli bychom umět přijmout realitu, ale pozitivně. Jak na to?

Zlepší se život, aneb jak se mít ráda

Stoupněte si tedy před zrcadlo, třeba jen ve spodním prádle. Podívejte se na sebe. Okamžitě vidíte, co se Vám na sobě nelíbí, co by bylo třeba změnit. Nemáte se ráda. A to je špatně. Zkuste se na sebe usmát a říct si, že zkusíte jiný způsob. Jde jen o to, jak si zvýšit sebevědomí. Máte třeba silná stehna a boky? A co v obličeji? Že nevypadáte tak hrozně? A prsa? Dobrý? Ono to tak zlé nebude, že?. Takže co je na Vašem těle špatně? Jen ty boky a stehna? Tak to je minimum! Cítíte to, jak se začínáte mít ráda? A jak si říkáte, že jen zapracujete na konkrétních partiích, jinak je to fajn?

Nejde o to si nalhávat. Nejde ani o to, vytvořit si mylnou představu nějaké krásy a ideálu. Jde o to, uchopit pohled na sebe sama za jiný konec. Jak často jste se v bazénu styděla za ošklivé tělo? A proč jste nenosila tu oblíbenou sukni? Kvůli stehnům? Celkově jde, jak už bylo řečeno, o zvednutí sebevědomí, uvědomit si, co je na nás krásného a začít si věřit. A věřte, že pak jde samotné hubnutí mnohem lépe. Boubelky se za sebe přece nemusí stydět. Podívejte se na modelky xxl, které jsou čím dál oblíbenější.

Změňte oblečení

Že ten svět hned vypadá tak nějak lépe? Je to snadné, najít na sobě to pozitivní a s tím negativním si pak hned snadno poradíte. Nebojte se vzít si xxl sukni, ve které se bojíte, že budete vypadat špatně. Možná, že v létě mnohem lépe, než v upnutých džínových kalhotách. Stačí si jednoduše říct, že sice moje tělo není jako z katalogu, ale chci být krásná, začnu na tom pracovat, ale budu se mít hlavně ráda a užívat si života bez mindráků a stresů, které jsou zbytečné a k ničemu.