Mysl – silný hráč v boji proti nadváze

Abyste shodili nějaké to kilo navíc, nemusíte si odpírat většinu svých oblíbených jídel, trávit ve fitku dny i noci a vybavit svůj šatník oblečením velikosti XS.

Zhubnout můžete i za cenu, že si udržíte zdravé tělo, mysl a dobrou náladu.

Chtějte změnu kvůli sobě

Lenost, únava, svátky a oslavy plné nezdravého jídla vás z cesty snadno vyvedou. Najít si motivaci je proto naprosto zásadní.

Tím pravým stimulem by neměla být touha zalíbit se partnerovi, rodině či přátelům. Chtějte změnu kvůli sobě, jenom vy ponesete za své přešlapy i pády zodpovědnost.

S lidmi kolem sebe včetně těch nejbližších naopak slavte úspěchy a radost z nového životního stylu.

Pojem dieta vymažte z paměti

Chcete zhubnout zábavným, nikoli drastickým způsobem? Pak na pojem dieta raději zapomeňte. Pojí se s ním utrpění, hladovění, rozhozené zažívání, jojo efekt a spousta dalších nepříjemných vedlejších účinků.

Přemýšlejte nad úbytkem váhy jinak. Chtějte mít lepší a krásnější pocit ze sebe samých, nebýt zavodněni, vychutnat si každé jídlo a radovat se z celého procesu.

Především však usilujte o dlouhodobé udržení si nižší váhy, radosti a pevného zdraví.

Zvolte pomalejší tempo

Proč hned utrácet za vstupné do fitness centra? Začněte jednoduše každodenním pohybem na čerstvém vzduchu. Zvolte schody namísto výtahu, pěší chůzi namísto jízdy MHD.

Doma přidejte pár protahovacích a posilovacích cviků.

Těšte se z výsledků

Budete-li ctižádostiví, fyzické i psychické změny pocítíte velmi brzy.

Užívejte si všech pozitivních změn, které vám nový režim přinese. Radujte se z procesu jako takového a na konkrétních výsledcích příliš nelpěte.

Přenastavení mysli je totiž tím největším úspěchem, kterého můžete na cestě za štíhlou postavou dosáhnout.