Pneumatika v pase je již minulostí. Tyhle cviky vás jí zbaví.

Tuk se v oblasti břicha ukládá poměrně snadno, ale zbavit se ho už bývá oříšek. Problém tohoto typu řeší stále více lidí, zejména pak ženy.

Naštěstí existují cviky, díky kterým je možné břicho dokonale zpevnit a nevzhledné pneumatiky v pase se tak nadobro zbavit. Bez změny v jídelníčku to však nepůjde!

Zdravá strava je základ

Zdravý a nutričně vyvážený jídelníček je alfou omegou každého úspěšného hubnutí. Absence prázdných kalorií v podobě alkoholických a jiných nápojů, je jeho nedílnou součástí.

Pokud do života zařadíte i každodenní pohyb v podobě aerobní aktivity (rychlá chůze, běh, jízda na kole či na bruslích, plavání, skákání přes švihadlo), výsledky se brzy dostaví a obavy z případného neúspěchu budou zcela zbytečné.

Postupnými krůčky k úspěchu

V první řadě upravte váš jídelníček, ať už sami nebo s pomocí výživového poradce. Zpočátku by vám mělo jít o redukci kilogramů, postupem času je však třeba jídelníček pozměnit s ohledem na udržení si dosažené váhy.

Jak už bylo zmíněno výše, také pohyb by měl být vaší každodenní náplní, a to alespoň po dobu 40 minut. I s jakoukoli pohybovou aktivitou začněte opatrně, tím spíš, pokud s ní teprve začínáte. Tempo nepřehánějte a čas den za dnem navyšujte.

Spolu se shazováním kilogramů je třeba tělo také komplexně zpevnit. Pokud se do posilovny zrovna dvakrát neženete, zvolte třeba pilates nebo power jógu, kterým se můžete věnovat v pohodlí vašeho domova.

Co se tréninku zaměřeného na oblast břicha týče, vsaďte na tyto tři cviky:

Kmity

  1. Lehněte si na záda, pokrčte nohy v kolenou a nadzvedněte lopatky nad zem.
  2. Ruce natáhněte ke kolenům.
  3. Bedra mějte po celou dobu přitisknutá k podložce.
  4. Konečky prstů se snažte dostat co možná nejdále.
  5. Při pohybu dopředu vydechujte, směrem dozadu se nadechujte.

Zvedání a pokládání nohou

  1. Výchozí pozicí je opět leh na zádech.
  2. Nohy jsou natažené.
  3. Dlaněmi si podložte hýždě a nadzvedněte obě dolní končetiny pár centimetrů nad zem.
  4. S nádechem zvedněte pravou nohu vzhůru, s výdechem ji vraťte zpět.
  5. To samé proveďte i s levou nohou.

Přitahování kolene ve vzporu

  1. Lehněte si na bok a zapřete se o loket spodní paže, druhou dejte za hlavu.
  2. Nadzvedněte pánev, zatáhněte břicho a s výdechem přitáhněte koleno k hornímu loktu.
  3. V této pozici chvíli setrvejte a s nádechem vraťte koleno zpět.
  4. Ten samý cvik zopakujte i na druhém boku.

Cviky provádějte v pomalém tempu. Ze všeho nejdůležitější je jejich správné provedení. Tréninku se věnujte alespoň 3x týdně.

Pokud patříte mezi začátečníky, deset opakování pro každý cvik ve třech kolem v prvním týdnu stačí. Následující týden zvedněte počet opakování o tři a stejným způsobem postupujte každý další týden.