Portdebras – elegantní a přirozený pohyb, díky němuž zhubnete

Po období, kdy převládala zumba a jiné lekce na bázi „single lady dancing“, kde není třeba tanečního partnera, přichází cvičení, které nabízí odlišný taneční  styl.

Tanec s elegancí

Portdebras nese prvky moderního tance a baletu. Do tance se vnáší i cviky balančního cvičení, které se zaměřují na posturální svalstvo.

Portdebras, oproti zumbě, nezatěžuje v takové míře kyčle a kolena. Jde v něm především o přirozený pohyb, kde se klade důraz na správné držení těla, které jde ruku v ruce se zpevněním zádových svalů.

Co přináší pravidelné cvičení Portdebras?

Portdebras je cvičení vhodné pro všechny, kdo chtějí procvičit správné držení těla a posílit záda. Správný postoj je základ všech cviků Portdebras.

  • Posiluje zádové svalstvo
  • Má i relaxační prvky, které vedou k příjemnému uvolnění těla i mysli
  • Cvičení zvyšuje koordinaci pohybů
  • Zlepšuje pružnost těla
  • Při pravidelném cvičení vede ke zpevnění postavy a redukci váhy

Portdebras je skupinové cvičení, které funguje na principu opakování dané sestavy cviků. V celku vypadají jako jeden ladný jednotný tanec.

Při cvičení dochází k protažení celého těla, zapojení hlubokých svalů centra těla (často se můžeme setkat s pojmenováním „body core“) a zpevnění páteře.

Cvičení, i když to na první pohled nemusí vypadat, vyžaduje velkou sílu. Každá figura zapojuje nemalé množství svalů, a proto se výsledky dostaví až při dlouhodobějším trénování.

Tento styl lekcí určitě ocení ti, kdo mají problémy se zády, neudrží rovný stoj a hrbí se, hledají cvičení, kde se uvolní a využijí svůj taneční potenciál.

Je to nenáročné na pomůcky, vše co potřebujete máte v sobě.  Stačí volnější oblečení, něco k pití a zábava může v tu chvíli začít.