Pozicemi z power jógy docílíte odbourávání podkožního tuku

Prociťujete cvičební pozice a pracujete s dechem

Jedním z klasických směrů jógy je hathajóga, a právě v ní má power jóga své kořeny. Rodí se někdy v 80. letech 20. století v USA. Zatímco klasické józe jde hlavně o soulad ducha a těla, klade důraz spíše na duchovní rovinu, než na praktikování tělesného pohybu, powerjóga si bere určité principy z jógy, ale sází více na sílu svalů.

V překladu se jedná vlastně o sílu z jógy. Vybírá si především třetí a čtvrtý stupeň aštangajógy, tedy osmidílné cesty jógy po které každý aktivně praktikující jogín prochází. Soustřeďuje se tedy především na ásany (pozice) a pránajámu, tedy procvičování technik dechu.

Koncentrujete se a upevníte svalstvo

Nechcete-li se přísně řídit pravidly klasické jógy, ale naopak více cvičit s dechem a posilovat svaly, koordinovat správně své pohyby, potom je powerjóga tou pravou cestou pro vás.

Z klasické jógy si vypůjčuje různé pozice. Díky fyzickému zatížení lidského těla směřuje k aktivnímu řízení pohybu, ovládání svého vlastního těla s tím nejlepším vědomím. Posílení těla, správné provádění pohybů tak vede člověka k aktivní fyzické i psychické relaxaci.

Přistupujete ke svému tělu a samotnému cvičení komplexně. Tedy v jednotlivých jogínských pozicích postupně procvičíte celé tělo, soustředíte se na jednotlivé pohyby, naučíte se aktivně koncentrovat a upevníte svalstvo. Nakonec ovšem dochází k efektivnímu protažení a uvolnění. Přitom velmi účinně pracujete s hlubokým dechem. Díky tomu vaším tělem proudí energie.

Uvolnění, koncentrace a zahřátí pomáhá od tukových zásob

Power jóga aktivuje svaly, cvičením a správným dechem je zahřívá. Dojde k jejich prohřátí a tím pádem k rozproudění krve a lymfy a celkové energie ve vašem těle. Tímto způsobem uvolňujete také zablokované svalstvo. Formujete si svoji postavu. Zahříváním svalů dochází k účinnějšímu odbourávání podkožního tuku.

Tím, že cvičíte, nejenom protahujete svaly, ale zároveň uvolňujete energetické dráhy v těle. Váš organismus dostává nové impulsy, bude schopen si snáze poradit s nahromaděným tukem. Pomůže vám k tomu i soustředěnější mysl, uvolnění od stresu, ke kterému díky powerjóze postupně dospějete. Uvědomíte si, že hubnutí jde najednou mnohem snadněji.

Pravidelným cvičením obnovíte svoji energii

Princip cvičení powerjógy spočívá v tom, že pravidelně opakujete asány, tedy základní jógové pozice a správně pracujete s dechem. Tyto pozice následují velmi dynamicky za sebou. Zajistí protažení celého vašeho těla. Odstraníte různé svalové nerovnováhy, při kterých jsou některé svalové partie namáhány hodně a přetěžovány, jiné naopak vůbec.

Zlepšíte flexibilitu vašich svalů a kloubů. Uvolníte svalové napětí způsobené hromaděným stresem. Protáhnete si svaly a budete si tvarovat problémové partie, mezi které samozřejmě patří hýždě, břicho a nohy. Podpoříte správnou funkci orgánů ve vašem těle, účinně docílíte odstranění fyzických a psychických bloků. Všeho ale docílíte jedině pravidelným cvičením. Vaše svaly získají pružnost, klouby nebudou ztuhlé. Naučíte se také obnovovat svoji energii.