Ranní návyky, které vám dopomohou k nižší váze

Jednoduché tipy, jak nakopnout metabolismus hned po ránu

Chcete se cítit skvěle ihned po probuzení? Můžete. Stačí, když si osvojíte pár jednoduchých návyků. Bonusem pro vás bude po čase i nižší číslo na váze.

Poklidné vstávání

Saháte po mobilu sotva se probudíte? Namísto konzumování informací zkraje rána dejte prostor sami sobě a svým myšlenkám.

Zkuste být chvíli sami se sebou, zkusit si celý den promítnout a stanovit si reálné cíle, kterých chcete ten den dosáhnout.

Čas, který ráno strávíte sami se sebou a vašimi myšlenkami, vám pomůže ovládat emoce po čas celého dne. Naučíte se pracovat se stresem a stanete se odolnější vůči tlaku okolí.

Vyvážená snídaně

První jídlo dne plné jednoduchých cukrů a ztužených tuků vás nezasytí ani nedobije energií. Nezapomeňte proto obohatit snídani o bílkoviny, vlákninu a dostatek tekutin.

Namísto populárních cereálií sáhněte po ovesných vločkách, kvalitním jogurtu a čerstvém ovoci.

Dáváte-li přednost slaným snídaním, vhodnou volbou je celozrnné pečivo s kvalitní šunkou, nízkotučným sýrem, vejci nebo domácí pomazánkou, doplněné o porci čerstvé zeleniny.

Ke snídani nesmí chybět ani sklenice vody a hrnek kvalitního čaje nebo kávy.

Předem nachystaný oběd

Navažte na snídani tím nejlepším možným způsobem. Připravte si do práce krabičky plné zdravého a chutného jídla.

Díky konzumaci kvalitních, vhodně tepelně upravených potravin po čas celého dne, vás nepřepadnou chutě po příchodu domů.

Po podomácku připraveném jídle se budete cítit sytí, spokojenější a produktivnější.

Pohyb

Pohyb po probuzení přináší hned několik benefitů. Nabije vás energií a pocitem štěstí, nakopne metabolismus, prospěje trávení a pomůže udržet stabilní hladinu krevního cukru.

Jakému pohybu dáte po ránu přednost, záleží na vás. Můžete se protáhnout, jít si zaběhat, anebo třeba vyměnit MHD za kolo či pěší chůzi.

Dostatek světla

Dopřejte si pobyt na slunci již od samého rána. Sluneční paprsky zlepší vaši náladu, podpoří spalování kalorií a dodají vám potřebnou každodenní dávku vitaminu D.

Budete-li se vystavovat slunečním paprskům i během dne, nezapomeňte použít vhodnou ochranu s UV faktorem, příp. pokrývku hlavy.