Účinné domácí spalovače tuku

Boj s nadbytečnými kilogramy je často běh na dlouhou trať. Jelikož je náš metabolismus obvykle velmi zpomalený, dostáváme se do problému, jak zvýšit jeho efektivnost. Podstata hubnutí tkví právě ve zpomaleném metabolismu a neefektivnosti s hospodařením tukových zásob. Existuje mnoho zaručených rad ve formě přísných diet, ale některé jsou spíše hazard se zdravím a mohou mít trvalé následky. Účinnou a neškodnou startovací procedurou jsou spalovače tuků.

Syntetika nebo příroda?

Spalovače tuků jsou v podstatě jakékoliv látky, které nám pomohou nastartovat náš metabolismus a začít proces spalování tuků. Podkožní tuk začne tělo odstraňovat až při správné funkci metabolismu.

Na výběr máme dvě možnosti. Můžeme si pořídit spalovač jako doplněk stravy, což je nejčastěji silný l-carnitin, který se používá před cvičením v určených dávkách. Druhá možnost jak spalovat tuky, je konzumace konkrétních potravin. Ty lze na rozdíl od doplňků stravy konzumovat neomezeně, nemají žádné vedlejší účinky a efekt může být ještě citelnější.

Přírodní spalovače tuků

1. Chilli papričky

Konzumace pálivých papriček je pro zdraví přínosná hned v několika ohledech. Obsah vitaminů je poměrně vysoký a minerální látky mají pozitivní vliv na psychiku člověka. Chilli papričky následně obsahují enzym kapsain, který se podílí na výrazném urychlení metabolismu a tělo začne fungovat rychleji a efektivněji.

2. Zelený čaj

Čaj je důležitou tekutinou, která je ověřena již mnoha stoletími. Jeho pozitivní vliv je znám jak na psychickou stránku člověka, tak i na fyzickou. Obsah kofeinu výrazně urychluje činnost metabolismu a používá se i v doplňcích stravy. Antioxidanty, kterými je zelený čaj doslova nabitý, zase zbavuje tělo škodlivých volných radikálů.

3. Káva

Káva je na tom velmi podobně jako zelený čaj. Kofein obsažený v kávě dokáže metabolismus zrychlit až o celých 11%. Káva by však neměla být konzumována nadměrně a neměli bychom si do ní dávat smetanu, ani cukr.

4. Jablečný ocet

Ocet se odedávna používá jako konzervant, přesto jsou jeho zdravotní účinky často na mnohem vyšší úrovni, než bychom očekávali. Díky obsahu kyseliny v octu se odbourávají tukové buňky a jablečný ocet dokáže i regulovat hladinu cukru v krvi. Do stravy jej zapojíme nejlépe ve formě jedné až dvou lžic do salátů nebo do pokrmů ze zeleniny.

5. Obilná zrna

I vláknina má vliv na spalování tuků. Urychlí proces zpracování potravy, dokáže pročistit trávicí ústrojí a celkově zefektivní náš metabolismus. Následně se cítíme mnohem lépe a má pozitivní vliv na odbourávání tukových buněk.

Z následujícího seznamu si snad vybere každý. Rozhodně lze doporučit všechny tyto přírodní zdroje, jako spalovače tuku a jako pomoc při redukci hmotnosti. Mezi další přírodní pomocníky ale můžeme zařadit i různé druhy koření (především skořice), citrusy nebo kořenovou zeleninu. Spolu s následným pohybem bude úbytek hmotnosti automatický.