Užijte si s rodinou léto naplno, vyrazte na česká sportoviště

Léto láká k odpočinku a relaxaci u vody, ale mimo to byste neměli zapomínat ani na pravidelné aktivity.

Pokud zapojíte celou rodinu, určitě si všichni odnesete spoustu netradičních zážitků.

Praha

Fitness v přírodě

Tato kvalitně vybavená fitness stezka s 25 stanovišti přímo v povodí říčky Rokytky v Praze 9-Harfě disponuje dřevěnými cvičebními prvky s možností posilování a protahování vlastní vahou.

Lze se domluvit i na konkrétní tréninky, např. jógu, pilates, cvičení pro maminky, přírodní běh apod.

Oáza sportu a klidu

Celou řadu zábavných aktivit pro celou rodinu nabízí volnočasový areál a sportoviště Gutovka v Praze 10.

Najdete zde horolezeckou stěnu, skatepark, minigolf, multifunkční hřiště a lanové centrum. Můžete si zde zahrát plážový volejbal a malou kopanou nebo navštívit unikátní vodní svět.

Střední Čechy

Trochu jiná prohlídka zámku

Malebný barokní zámek Veltrusy nedaleko Kralup nad Vltavou je obklopen rozlehlým parkem vhodným pro cyklovýlety (prochází jím také cyklostezka do Drážďan), kde si můžete zahrát dobrodružně-vzdělávací hru o hledání pokladu.

Prohlídka parku je možná i na kole s průvodcem.

Jižní Čechy

Užijte si krásy Šumavy

V Království lesa Lipno přímo v srdci nádherné šumavské přírody na vás čekají desítky báječných herních a sportovních atrakcí (dvě lanová centra, lanová sestava a čtyřmístná lanovka, obří trampolína, bludiště, prolézačky, stromová městečka, hrady a tvrze, skluzavky, houpačky a mnoho dalšího).

Nedaleko se nachází fantastická Stezka korunami stromů s 11 adrenalinovými sekcemi pro děti, didaktickými zastávkami, jedním z nejdelších suchých tobogánů v ČR a 40metrovou rozhlednou.

Plzeňsko

Lezecké centrum V16

Je umístěno v Plzni a leze se zde formou tzv. boulderingu (na krátkých pohybově zajímavých trasách).

Hlavní stěna má plochu 180 m2, traverzovací stěna 98 m2, kampusy a stěna pro výkonnostní lezení 51 m2.

Lanové centrum na Zbirohu

Přímo v areálu známého renesančního sídla Zbiroh na Rokycansku je připraven lanový park postavený na místních vzrostlých bucích s překážkami pro všechny věkové skupiny a se dvěma okruhy (velkým s p překážkami až v 9 m nad zemí, malým pro děti do 12 let).

Královéhradecko

Spousta zábavy na Liščí farmě

Na Liščí farmě ve Vrchlabí najdete hřiště (skákací hrad, lanovku, trampolíny), sportoviště s víceúčelovým kurtem na tenis, nohejbal, házenou, badminton, plážový volejbal (popř. si lze zahrát kuželky, minigolf, petanque, kroket) a bazén.

V okolí jsou turistické trasy, cyklostezky a lyžařské středisko.

Liberecko

Vodní ráj v centru Liberce

Centrum Babylon patří k největším lákadlům ve městě. Kromě aquaparku ve stylu antických lázní s mnoha atrakcemi k němu patří rovněž lunapark, kde si můžete vyzkoušet tzv. adventure golf a zábavně-naučné centrum IQ park.

Babylon dále nabízí bowling, golfový simulátor, laser game, labyrint atd.

Jižní Morava

Zkuste si to naboso

Mnoho lidí se dnes zajímá o výhody tzv. barefoot, tedy chození bez bot. V Brně-Líšni tak vyrostla hmatová stezka s 11 zastávkami z písku, štěrku, kamínků, pilin a kůry.

Zažijete úplně novou stimulaci a naplno si uvědomíte prostředí, ve kterém se pohybujete.

Olomoucko

Na boby i v létě

Letní bobovou dráhu najdete v Petříkově. U dolní stanice se nachází lukostřelba, kde si celá rodina může vyzkoušet střelbu z luku na cíl.

Severní Morava

Největší lanový park v ČR

Unikátní horský lanový park Tarzanie se nachází v krásné nedotčené přírodě Pusteven v Beskydech a prověří vaši fyzickou a psychickou odolnost. Pro děti je připraven malý lanový park Tarzánek a zbrusu nová Dětská trasa.

Další novou atrakcí je vskutku adrenalinový powerfan, tedy skok volným pádem z výšky 13 m!

Zlínsko

Valašsko aktivně

Přímo v Rožnově pod Radhoštěm, městě vyhlášeném díky svému valašskému skanzenu, najdete Gibon Park s visutou překážkovou lanovou dráhou, aquazorbingem, 11metrovým G-Jumpem, čtyřkolkami apod.

Menší děti ocení návštěvu indiánské vesničky či dětskou překážkovou dráhu. Vedle areálu se nachází koupaliště.