Vyžeňte stres pohybem

Cítíte neustálé napětí, pořád máte pocit, že na něco musíte myslet a nejste prostě v klidu? Pravděpodobně trpíte chronickým stresem. Budete se možná divit, ale trpí jím téměř každý druhý člověk, jenom se o tom moc nemluví a na každém se projevuje jinak. Nemusíte se hned objednávat na prohlídku k psychologovi, s tímto si lze poradit celkem snadno. Na otázku, jak se zbavit stresu, je odpověď snadná. Je to pohyb.

Že není čas? Kdeže!

Lidé, kteří žijí neustále v permanentním stresu, se budou bránit, že není čas. Není to pravda. Zamyslete se, jestli místo večerního sledování TV nebo ranního povalování by nešlo zapojit nějaké cvičení nebo sport. Pro začátečníky je řešení snadné, stačí cokoliv. Může to být běh, plavání, cyklistika nebo jen klasické kolečkové brusle. Pokud si zjistíte, jaká je pro vás optimální tepová frekvence, může dojít i na spalování tuků.

Pokud již pravidelně sportujete a stresu se nemůžete zbavit, bude někde chyba. Asi děláte málo náročný sport. Bude třeba přitvrdit. Je třeba ze sebe stres, negativní myšlenky a starosti doslova vybít. Zkuste moderní sporty, které laťku zvyšují. Je to například oblíbený box, boot camp, Insanity, Tabata, ale i některá bojová umění, Fit box nebo různé druhy aerobiku či Krav-maga.

V čem je skryté kouzlo?

Při cvičení a pohybu tělo vyplavuje mnohé hormony. Tím nejdůležitějším pro nás je v tomto případě endorfin. Je to hormon štěstí a přesně ten, který se do těla vyplavuje při konzumaci čokolády. Tento hormon nám pak zlepšuje náladu, zbavuje nás negativních myšlenek a máme tu pak pozitivní myšlení. A navíc, je návykový.

Jak se taková návykovost projevuje? Je to snadné. Budete sport vyžadovat, vaše tělo se na něj bude doslova těšit. Protože budete vědět, že po sportu se budete cítit skvěle, šťastní a nemluvě o tom, jak se bude měnit i vaše postava. Navíc ani ty náročnější sporty nejsou jen pro muže. Ženy se v nich mohou skvěle najít a vybít si jak stres, tak vztek nebo naopak budou chtít zvyšovat své limity a hranice.

Existuje mnoho klubů nebo i fitness center, kde jsou tyto sporty například jen pro ženy či muže odděleny a nebo jako skupinové lekce, na kterých vás povede zkušený instruktor. Tak se už více nenervujte a vyžeňte stres pohybem.