Zbav se nadváhy pitím zelené kávy

Zatímco se tradiční černá káva vyrábí z pražených zrn, zelená je vyrobená za použití nepražených, tedy přirozeně zelených kávových bobů. Je navíc nabitá důležitými antioxidanty.

Jak antioxidanty fungují?

Tyto látky jsou pro náš organismus nezbytné. Bojují se škodlivými volnými radikály, které způsobují rakovinu nebo předčasné stárnutí. Kromě toho napomáhají zrychlit metabolismus, což vede ke snadnější ztrátě hmotnosti.

Výhodou zelené kávy je vysoký obsah již zmiňované CGA (v kvalitních druzích až 40 %), která stejně jako ostatní antioxidanty zlepšuje celkové zdraví. Je prevencí proti různým nemocem typu rakoviny, diabetes či srdeční choroby.

Další přínosy CGA a zelené kávy

Zrychluje metabolismus

Zvýšená metabolická aktivita podporuje snadnější hubnutí. CGA rovněž urychluje spalování tuků a zabraňuje jejich hromadění (hlavně nebezpečného vnitřního – viscerálního, který se nečastěji usazuje v břišní oblasti).

Svou reakcí na kofein snižuje absorbci sacharidů (neukládají se v podobě tuku) a omezuje činnost enzymů štěpících škrob na cukry.

Reguluje krevní tlak

Pravidelná konzumace zelené kávy snižovala vysoký krevní tlak u pacientů s cukrovkou a dokázala jej regulovat i bez léků. Jelikož se doposud neprojevily žádné vedlejší účinky, je zelená káva považována za bezpečný způsob snižování krevního tlaku. Také zlepšuje hladinu glukózy (cukrů) v krvi.