Plážová dieta

Podstata diety

Americký kardiolog Arthur Agatston připravil pro kardiaky s vyšší hmotností třífázovou dietu s jednoduchým principem, který spočívá v konzumování stravy s malým podílem tuků a sacharidů a naopak velkým podílem vlákniny. S její pomocí dokážete odstranit některé zlozvyky ve své stravě, ale musíte se naučit odepřít si určité potraviny.

Během prvních čtrnácti dnů diety jíte třikrát denně porce jídla o velikosti, na jaké jste byli zvyklí. Můžete si dopřát červené maso, ryby a drůbež, zeleninu, vejce, mléčné výrobky a saláty ovšem pouze s použitím olivového oleje. Nesmíte ale jíst pečivo, rýži, brambory a těstoviny. Dále je pro vás tabu i ovoce, cukrovinky, zmrzlina a jakékoli potraviny s vysokým obsahem cukru.

V další etapě si můžete přidat některé do této chvíle zakázané potraviny, například pečivo, rýži či brambory, ovšem jen ve velmi malém množství. Pečivo ale volte celozrnné, rýži natural, brambory vařené v páře, tedy zdravou variantu dosud používaných potravin.

Ve druhé fázi diety pokračujete, dokud nedosáhnete ideální váhy vzhledem ke své postavě. Třetí fáze je stavem, kdy se nový způsob stravování pro vás stane zvykem. Považujete za samozřejmé, že konzumujete menší množství zdravého jídla, aniž byste se trápili hladem.

Napsat komentář