Plážová dieta

Chcete zhubnout do plavek? Máme pro vás dietu, díky které se vám to může podařit. Zároveň také změníte svoje stravovací zvyklosti. Postava, kterou se vám podaří docílit, vám potom nevydrží pouhou jednu sezónu, ale celý život.
Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji
Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy
60 minut s nutričním specialistou
Podstata diety
Americký kardiolog Arthur Agatston připravil pro kardiaky s vyšší hmotností třífázovou dietu s jednoduchým principem, který spočívá v konzumování stravy s malým podílem tuků a sacharidů a naopak velkým podílem vlákniny. S její pomocí dokážete odstranit některé zlozvyky ve své stravě, ale musíte se naučit odepřít si určité potraviny.
Během prvních čtrnácti dnů diety jíte třikrát denně porce jídla o velikosti, na jaké jste byli zvyklí. Můžete si dopřát červené maso, ryby a drůbež, zeleninu, vejce, mléčné výrobky a saláty ovšem pouze s použitím olivového oleje. Nesmíte ale jíst pečivo, rýži, brambory a těstoviny. Dále je pro vás tabu i ovoce, cukrovinky, zmrzlina a jakékoli potraviny s vysokým obsahem cukru.
V další etapě si můžete přidat některé do této chvíle zakázané potraviny, například pečivo, rýži či brambory, ovšem jen ve velmi malém množství. Pečivo ale volte celozrnné, rýži natural, brambory vařené v páře, tedy zdravou variantu dosud používaných potravin.
Ve druhé fázi diety pokračujete, dokud nedosáhnete ideální váhy vzhledem ke své postavě. Třetí fáze je stavem, kdy se nový způsob stravování pro vás stane zvykem. Považujete za samozřejmé, že konzumujete menší množství zdravého jídla, aniž byste se trápili hladem.
Výhody
- naučíte se regulovat svoji chuť k jídlu
- získáte praxi v odhadování velikosti porcí jídla a přitom nebudete muset počítat jejich energetickou hodnotu a vážit je
- budete jíst pět porcí denně a nebudete trpět hladem
Nevýhody
- jíte malé množství sacharidů, což může vést ke zmenšení svalové hmoty
- konzumace velkého množství vlákniny může u citlivějších osob vést k žaludečním potížím