Cuketový guláš

Ingredience

  • 2 malé cukety,
  • 6 brambor,
  • 4 rajčata,
  • 2 malé cibule (může být jarní cibulka),
  • pórek,
  • 1 paprika,
  • 4 stroužky česneku,
  • 1 lžíce mouky,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • špetka majoránky,
  • špetka drceného kmínu,
  • mletá paprika,
  • sůl, pepř

Postup:

Přípravu začínáme očištěním brambor, cukety, 2 menších cibulek (může být i jarní cibulka, která pokrmu dodá lepší chuť) a česneku. Dále si připravíme rajčata, pórek a papriku a nakrájíme je na kousky. Brambory a cuketu pokrájíme na malé kostičky.

V hrnci si rozehřejeme trochu olivového oleje a na jemno nakrájenou cibulku v něm zlehka osmahneme. Po chvilce nám cibulka zesklovatí a my přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Vše důkladně promícháme a restujeme zhruba 3 minutky. Pokud se nám zelenina přichytává ke dnu hrnce, můžeme přilít trochu horké vody. Směs osolíme, zamícháme a poprášíme červenou paprikou.

Pozor si musíme dát na to, aby nám paprika nezhořkla, takže podlijeme vodou, pokud jsme již neudělali dříve. Směs dochutíme majoránkou a přiklopíme pokličku a zeleninu dusíme, dokud nám nezměknou brambory. Cuketa sama o sobě pouští spoustu vody, takže se nemusíme bát rychlého vyvaření vody.

Ke konci můžeme zahustit moukou. Vše na konec ještě důkladně promícháme a přidáme na jemno nasekaný česnek.
Můžeme podávat s celozrnným pečivem nebo domácím chlebem z pekárny.

Dobrou chuť!

Počet porcí: 4