Postup:
Pod studenou vodou opláchneme cuketu, rozkrojíme ji a odstraníme zrníčka. Zbytek cuketové dužiny nakrájíme na asi půlcentimetrové kostičky. Připravíme si lis na česnek a prolisujeme si v něm čtyři stroužky česneku. Z cibule odstraníme slupku a nasekáme ji nadrobno. Vepřovou šunku nakrájíme na drobné asi půlcentimetrové kostičky. Feferonku nasekáme na drobné kousíčky.
Na pánev vlijeme olej, rozpálíme ho a zasypeme kostičkami cibule. Lehce cibuli orestujeme a přihodíme k ní kostičky šunky. Restujeme a pak přisypeme kostky cukety, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekanou feferonku a šest lžic protlaku. Promícháme a směs dusíme, dokud není cuketa měkká.
Mezitím si v topinkovači opečeme 4 kusy toastového chleba. Na opečené toasty naservírujeme cuketovou směs a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 ks Cuketa
- 1 ks polévková lžíce Petržel hladká
- 1 ks Cibule
- 250 g Vepřová šunka libová
- 2 ks špetka Sůl
- 4 ks stroužek Česnek
- 2 ks špetka Pepř černý mletý
- 1 ks Feferonka
- 2 ks polévková lžíce Olej slunečnicový
- 6 ks lžíce Protlak rajčatový jemný
- 4 ks Chléb toastový