Dietní pomazánka s mrkví, celerem a vejci

Ingredience:

250 g Tvaroh netučný;
2 ks Mrkev kořen středně velký;
¼ ks Celer kořen;
2 ks Vejce slepičí;
1 ks Cibule kuchyňská středné velká;
3 ks špetka Sůl;
2 ks špetka Pepř černý mletý;
2 ks polévková lžíce Majonéza light;
500 ml Voda pitná;
4 ks Celozrnný chléb krajíc

Postup:

Do menšího hrnku vlijeme vodu a osolíme špetkou soli. Vložíme dvě slepičí vejce a přivedeme k varu, potom ztlumíme a necháme jenom mírně probublávat. Vaříme na plotně 10 minut, dokud nejsou vejce připravená natvrdo. Potom odstavíme z plotny a vejce pod proudem tekoucí studené vody zprudka zchladíme. Oloupeme slupku a nakrájíme vejce na drobné kostičky.
Zatímco se vaří vejce, omyjeme si celer a petržel a oškrábeme škrabkou. Očištěnou zeleninu poté nastrouháme na jemném struhadle na nudličky. Ty vložíme do větší misky. K nastrouhané zelenině potom přidáme nadrobno nasekaná vejce.
Oloupeme cibuli a ostrým nožem ji nasekáme na malé kostičky a přidáme k mrkvi, celeru a vejcím. Vše v misce zlehka promícháme. Přidáme tvaroh a znovu promícháme. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Misku s pomazánkou dáme alespoň na 30 minut odležet do ledničky. Potom vyjmeme, mažeme na krajíce celozrnného chleba a servírujeme.

Počet porcí: 4