Ingredience:
- 4 ks menší cukety;
- 600 g brambory;
- 450 g rajčata;
- 400 g paprika;
- 80 g cibule;
- 4 ks polévková lžíce olivového oleje;
- 2 ks polévková lžíce hladká mouka;
- 1 ks špetka paprika sladká;
- 1 ks špetka pepř černý mletý;
- 1 ks špetka majoránka;
- 4 ks plátky celozrnného chleba;
- 50 ml zeleninového vývaru;
- 50 ml voda pitná
Postup:
Cukety omyjeme a škrabkou z nich oloupeme slupku. Pokrájíme na kostky o šířce asi 1,5 centimetru. Brambory opláchneme ve studené vodě, oškrábeme a nakrájíme na kostičky o hraně asi 1,5 centimetru.
Pod tekoucí vodou omyjeme rajčata a papriky. Z paprik vykrájíme jádřince se semínky a nakrájíme je na proužky o hraně asi 1,5 centimetru, ty potom ještě překrájíme napříč. Rajčata pokrájíme na kostičky o přibližně stejné velikosti, tedy asi 1,5 centimetru.
Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme ji a vsypeme na ni nasekanou cibuli. Necháme ji zpěnit a zesklovatět a potom přidáme kostičky cukety, rajčat a papriky a restujeme. Zasypeme umletou sladkou paprikou, dochutíme pepřem a majoránkou. Přilijeme zeleninový vývar, ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
Ve vodě rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k podušené směsi na zahuštění. Ještě při nízké teplotě povaříme asi 10 minut. Odstavíme a ještě teplé servírujeme s celozrnným chlebem.
Počet porcí: 4