Postup:
Omyjeme si mrkev, petržel a celer a oškrabeme je škrabkou, na hrubším struhadle je poté nastrouháme na nudličky. Na teflonové pánvi si rozehřejeme lžíci másla a vhodíme na rozpálené máslo na nudličky nastrouhanou zeleninu a osmahneme. Přisypeme špetku soli a zakápneme sójovou omáčkou. Osmaženou zeleninu sundáme z plotny a odložíme stranou. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Omyjeme pórek a nakrájíme ho na drobné nudličky. Do hrnce vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme ho a vsypeme na něj nasekanou cibuli a nudličky pórku. Orestujeme a přidáme k pórku suchý kuskus. Promícháme a chvíli smažíme, potom zalijeme 250 ml zeleninového vývaru a stále mícháme, dokud se všechen vývar nevsákne do kuskusu. Odstavíme hrnec z plotny a zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut odstát a dojít. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky o rozměrech asi 1 centimetr. Na teflonovou pánev vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme, vložíme kostičky kuřecího masa a zprudka je osmahneme. Pak je zalijeme zbytkem vývaru a chvíli dusíme. Mezitím si do menšího hrnku vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vroucí vodou spaříme omytá rajčata a oloupeme je. Oloupaná rajčata pokrájíme na kostičky a přidáme je ke kuřecímu masu a ještě chvíli dusíme. K odstátému kuskusu přimícháme osmaženou zeleninu a podušené kuřecí maso s rajčaty. Promícháme, osolíme podle chuti a necháme ještě 5 minut na plotně na mírném ohni prohřát. Rozdělíme do čtyř misek. Každou porci posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g Kuskus
- 1 ks Mrkev
- ¼ ks Celer
- 1 ks Petržel
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Rajčata
- 400 g Kuřecí prsa
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévkové lžíce Olej olivový
- 1 kávová lžička Sójová omáčka
- 300 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Voda pitná
- špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Pažitka