Rizoto z kuskusu

Postup:

Omyjeme si mrkev, petržel a celer a oškrabeme je škrabkou, na hrubším struhadle je poté nastrouháme na nudličky. Na teflonové pánvi si rozehřejeme lžíci másla a vhodíme na rozpálené máslo na nudličky nastrouhanou zeleninu a osmahneme. Přisypeme špetku soli a zakápneme sójovou omáčkou. Osmaženou zeleninu sundáme z plotny a odložíme stranou. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Omyjeme pórek a nakrájíme ho na drobné nudličky. Do hrnce vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme ho a vsypeme na něj nasekanou cibuli a nudličky pórku. Orestujeme a přidáme k pórku suchý kuskus. Promícháme a chvíli smažíme, potom zalijeme 250 ml zeleninového vývaru a stále mícháme, dokud se všechen vývar nevsákne do kuskusu. Odstavíme hrnec z plotny a zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut odstát a dojít. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky o rozměrech asi 1 centimetr. Na teflonovou pánev vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme, vložíme kostičky kuřecího masa a zprudka je osmahneme. Pak je zalijeme zbytkem vývaru a chvíli dusíme. Mezitím si do menšího hrnku vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vroucí vodou spaříme omytá rajčata a oloupeme je. Oloupaná rajčata pokrájíme na kostičky a přidáme je ke kuřecímu masu a ještě chvíli dusíme. K odstátému kuskusu přimícháme osmaženou zeleninu a podušené kuřecí maso s rajčaty. Promícháme, osolíme podle chuti a necháme ještě 5 minut na plotně na mírném ohni prohřát. Rozdělíme do čtyř misek. Každou porci posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 250 g Kuskus
  • 1 ks Mrkev
  • ¼ ks Celer
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Rajčata
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévkové lžíce Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sójová omáčka
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Voda pitná
  • špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka

Napsat komentář