Tofu se zeleninou a rýží

Postup:

Na předehřáté pánvi opečeme ze všech stran na kostičky nakrájené tofu (bez oleje). Až je tofu téměř celé dozlatova, přendáme ho do uzavíratelné nádoby. Poté si na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zeleninu a pár minut dusíme pod pokličkou, dokud nebude zelenina zcela měkká. Přidáme rozdrcený česnek a předem uvařenou rýži a vše ještě 2 minuty na pánvi prohřejeme. Nakonec směs zalijeme marinádou, kterou jsme si připravili smícháním všech surovin na marinádu a přidáme hotové tofu.

Počet porcí: 2

Ingredience

  • miska čerstvé nebo mražené nasekané zeleniny
  • 1 balení bílého tofu
  • sáček rýže
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • lžíčka olivového oleje
  • na marinádu:
  • lžíčka nastrouhaného zázvoru
  • lžíčka medu
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce vody