Tuňákovo – vaječný salát

Ingredience:

  • 1 ks (cca 250 g) konzerva Tuňák ve vlastní šťávě;
  • 1 ks hlávka Salát ledový;
  • 250 g Rajčata Cherry;
  • 1 ks Okurka salátová středně velká;
  • 2 ks Vejce slepičí;
  • 250 ml Voda pitná;
  • 4 lžíce Olej olivový extra panenský;
  • 3 ks špetka Sůl;
  • 2 ks špetka Pepř černý mletý;
  • 2 lžíce Šťáva citronová

Postup:

Do menšího hrnku vlijte vodu, osolte špetkou soli. Vložte do hrnku vejce, přiveďte je k varu a vařte 10 minut tak, aby byly uvařené natvrdo. Potom vejce zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte skořápku a nakrájejte je na kostičky. Mezitím co se vaří vejce, omyjte cherry rajčátka a rozpulte je, opláchněte salát a roztrhejte ho na jednotlivé listy a ty následně na kousky. Omyjte okurku, okrájejte z ní slupku a pokrájejte ji na kolečka a ty ještě podle velikosti okurky buď na poloviny, nebo na čtvrtky. Omytou a pokrájenou zeleninu vložte do velké salátové misky a zlehka a opatrně promíchejte. Přidejte k ní pokrájená uvařená vejce a opět lehce promíchejte. V menší misce si nachystejte zálivku na salát. Vlijte do misky tři lžíce olivového oleje, dvé lžíce citronové šťávy a promíchejte, osolte špetkou soli a opepřete. Vyjměte z konzervy tuňáka, nasekejte ho na kousky, osolte a opepřete. Na pánev vlijte lžíci olivového oleje, rozpalte a na rozpálenou pánev vsypte kousky tuňáka. Osmahněte rybu ze všech stran a pak přidejte k zelenině a vejcím v misce. Opět zlehka promíchejte. Zalijte připravenou zálivkou a podávejte.

Počet porcí: 4