Uzené tofu s žampiony, hráškem a olivami

Ingredience:

  • 400 g Tofu uzené;
  • 200 g Hrášek buď mražený, nebo konzervovaný;
  • 20 ks Olivy zelené;
  • 150 ml Mléko polotučné;
  • 12 ks Žampiony;
  • 2 ks špetka Kari koření;
  • 2 ks špetka Sůl;
  • 1 ks kávová lžička Hořčice plnotučná;
  • 4 ks polévková lžíce Voda pitná;
  • 1 ks špetka Pepř černý mletý
  • Počet porcí: 4

Postup:

Připravíme si velkou teflonovou pánev. Očištěné žampiony pokrájíme na kolečka. Vložíme na pánev a rozpálíme. Přilijeme asi 4 lžíce vody a dusíme doměkka. Na kostičky si mezitím nakrájíme uzené tofu a přidáme ho do pánve ke změklým žampionům. Olivy si pokrájíme na poloviny či na čtvrtky a přidáme také do pánve. Zamícháme.

Hrášek, pokud je mražený, uvaříme v menším hrnku v osolené vodě doměkka, pokud je sterilovaný, slijeme z něho na sítu nálev a propláchneme vlažnou vodou, abychom z něho spláchli slaný nálev a pokrm nebyl příliš přesolený (pozor na to, že uzené tofu je také slané, proto pokrm příliš nesolíme). Uvařený nebo scezený a propláchnutý hrášek také přisypeme do pánve k tofu a žampionům. Zlehka promícháme a opět dusíme.

Po chvíli vlijeme do pánve na podušenou směs mléko a zasypeme ji dvěma špetkami kari koření. Opět lehce promícháme a případně ještě dochutíme opepřením nebo dalším kořením. Necháme chvíli dusit a pro chuť na konec přidáme ještě lžíci hořčice. Raději už dále nesolíme.

Jako příloha se k tomuto pokrmu nejlépe hodí těstoviny, ideálně špagety ve své celozrnné formě, případně jiné celozrnné těstoviny (penne, farfalle a podobně). Ovšem můžeme zvolit i rýži nebo brambory podle vlastní momentální chuti.