Postup:
Sušené houby si předem namočíme do vody, aby změkly. Očištěné plátky vepřového masa naklepeme a posypeme špetkou soli a pepře. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme na něj vepřové plátky. Po chvíli je otočíme, aby byly stejně opražené z obou stran. Přelijeme je horkým masovým vývarem, minimálně 250 mililitry. Množství ovšem volíme podle toho, kolik chceme mít nakonec omáčky. Musíme počítat s tím, že se část vývaru také vyvaří. Maso dusíme a přidáme k němu namočené houby. Jakmile je maso úplně měkké, vyjmeme ho z hrnce a odložíme stranou. Výpek z vepřového masa zahustíme moukou a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme omáčku chvíli prohřát a nakonec do ní ještě na chvíli opět vložíme vepřové maso. Podáváme teplé nejlépe s bramborovou kaší.
Počet porcí: 4
Ingredience
- 600 g Vepřové maso na plátky
- 100 g Houby sušené
- 4 ks špetka Sůl
- 4 ks špetka Pepř černý mletý
- 1 ks polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 ks polévková lžíce Olej slunečnicový
- 250 ml Vývar masový
- 250 ml Voda pitná