Ingredience:
- 1 hlávka Kapusta hlávková;
- 750 g Vepřové maso libové;
- 2 ks špetka Paprika červená mletá pálivá;
- 2 ks špetka Paprika červená mletá sladká;
- 2 ks špetka Sůl;
- 2 ks špetka Pepř černý mletý;
- 1 ks Cibule kuchyňská větší;
- 2 ks stroužek Česnek;
- 3 lžíce Řepkový olej;
- 2 ks polévková lžíce Mouka hladká;
- 2 l Voda pitná;
- 600 g Brambory přílohové
Počet porcí: 4
Postup:
Vepřové maso očistíme a ostrým nožem nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 1,5 centimetru. Oloupeme cibuli a nasekáme ji na drobno. Na velkou a hlubokou pánev vlijeme olej a vsypeme cibuli a zprudka ji osmahneme. Na osmahnutou cibuli vložíme pokrájené kostky vepřového masa. Osolíme, opepříme, zasypeme pálivou a mletou paprikou. Přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud maso není téměř měkké.
V době, kdy se už maso dusí, dáme do jednoho velkého hrnce ve vodě ve slupce uvařit brambory. Do druhého středně velkého hrnku vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Poté omyjeme kapustu. Vyřízneme košťál a celou hlávku bez košťálu nakrájíme na kostky o velikosti cca 1,5 centimetru. Kapustové kostky vložíme na větší sítko a spaříme vroucí vodou z hrnku.
Maso vydusíme tak, že na pánvi nezbude žádná šťáva, ale jenom tuk. Zlehka ho zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody. Pečlivě promícháme. Vložíme k masu spařené kostky kapusty a lehce promícháme. Oloupeme česnek na stroužky a prolisujeme ho. Přidáme lisovaný česnek k masu s kapustou a opět promícháme. Dusíme úplně doměkka.
Servírujeme teplé s oloupanými vařenými bramborami.