Salát ze špenátu, ředkviček a kukuřice

Ingredience:

Na salát:

  • 500 Špenát listový,
  • 15 ks Ředkvičky,
  • 250 g Kukuřice nakládaná

Na zálivku:

  • 7 ks polévková lžíce Jogurt bílý,
  • 3 ks polévková lžíce Majonéza light,
  • 1 ks polévková lžíce Citronová šťáva,
  • 1 ks kávová lžička Hořčice dijonská,
  • 1 ks kávová lžička Cukr krystal,
  • 1/2 ks kávová lžička Bazalka,
  • Nálev z jedné plechovky nakládané kukuřice,
  • 1 ks špetka Sůl

Postup:

Pod tekoucí vodou omyjte listy špenátu a pokrájejte je na kousky. Vsypte je do mísy. Opláchněte také ředkvičky, odkrojte z nich listy a kořínky a pokrájejte na tenké plátky. Přisypte plátky ředkviček ke špenátu. Z nakládané kukuřice na sítu sceďte nálev a uschovejte si ho. Kukuřici přisypte ke špenátu a ředkvičkám a vše v misce zlehka promíchejte.

V menší misce si připravte zálivku. Vložte do mísy jogurt a majonézu, přidejte dijonskou hořčici a promíchejte. Pak přilijte citronovou šťávu a cukr. Dochuťte podle potřeby a přidejte na drobnou nasekanou bazalku. Opět promíchejte. Krémovitou zálivku můžete podle potřeby a chuti zředit nálevem z kukuřice, aby vám přesně vyhovovala její chuť a konzistence. Protože je nálev z kukuřice slaný, dosolte zálivku až po jejím naředění, abyste ji nepřesolili.

Před podáváním necháme salát alespoň půl hodinu odležet v chladničce, zálivku přiléváme až těsně před podáváním, aby se ze salátu nestalo mokvavé bláto.

Počet porcí: 4