Hubněte jarně, snadno a s lehkostí

Sluneční energie je také potrava

Jaro ve vás probouzí nový život. Stejně jako se v přírodě probouzí rostliny a stromy k novému růstu, i vy se probouzíte po dlouhé zimě k další aktivitě. Může to být spojeno s určitou jarní únavou, kdy jste po zimě zesláblí, a proto se vám chce často spát. I to k tomu patří. Proto je třeba naplánovat si aktivity a načerpat novou energii.

Jak tedy hubnout na jaře?

Odpočívejte podle potřeby, ale snažte se využít každého hezkého dne, kdy vysvitne sluníčko alespoň ke krátké procházce. Na čerstvém vzduchu si provětráte hlavu a procházkou spálíte dostatek kalorií. Sluníčko vám zlepší náladu a bude se vám hubnout snadněji. A sluneční energie je přece také potrava pro vaše tělo i duši.

Nebraňte se i dalším formám pohybu podle svého gusta. Vyrazte si zaběhat do parku, zajezdit na kolečkových bruslích, vyrazte po zimě konečně zase do posilovny. Všechny tyto aktivity jsou odpovědí na otázku jak snadno zhubnout právě na jaře.

Citron zařídí detoxikaci po zimě

Samozřejmě nezapomeňte na správný jídelníček, ten je alfou a omegou jarního hubnutí. Jaké zásady má obsahovat dobrý jarní jídelníček na hubnutí? Především se věnujte detoxikaci těla, které může být po zimě zaneseno různými látkami.

Nezapomínejte na pitný režim. Do neperlivé čisté vody si přidejte pár kapek čerstvé citronové šťávy. Citron funguje v těle jako pufr, pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu a doslova uklidí vaše tělo. Navíc nebudete mít ani pomyšlení na přeslazené džusy a limonády. Voda s citronem odplaví nečistoty a budete mít spoustu energie.

Zeleninový vývar a saláty dodají vitamíny i energii

Zmenšujte porce. Zatímco v zimě vás nedostatek energie, šedivá obloha a špatná nálada doslova žene do náruče sacharidových bomb, teď je všechno jinak. Za slunečného dne máte dobrou náladu a nic vás nenutí se přejídat. Naopak s chutí slupnete misku chutného salátu a raději vyrazíte ven.

Jezte pomalu, jídlo vychutnávejte a dopřávejte si chutné jarní vitamínové bomby jako je jarní cibulka s natí, kořenová zelenina mrkev, celer, petržel, naklíčené mungo fazolky, zelené fazolky, špenát.

Připravte si chutný jarní zeleninový vývar, který se pro vaše tělo stane správnou zásobárnou energie. Dopřejte si salát jako přílohu k hlavnímu polednímu jídlu. Sníte toho mnohem méně, dodáte tělu ty správné živiny. Jarní dieta je především o spoustě zeleniny a lehkých jídlech.

Správný čas na smoothie koktejly

Pokud jste ještě nevyzkoušeli smoothie koktejly, nyní nastal pravý čas to udělat. Vyberte si do nich různou čerstvou zeleninu, vyzkoušejte třeba špenát v kombinaci s dalšími ingrediencemi. Vaše po zimě zesláblé tělo vám za to poděkuje.

Máte chuť si trochu zaexperimentovat a zařadit do jídelníčku něco, co jste dosud neochutnali? Vyzkoušejte třeba lněné klíčky a semínka, chia semínka. Obsahují spoustu vitamínů a stopových prvků. Naklíčení jim dodá enzymy.

Zásobte se dostatečně proteiny, ovšem pozor, ne z masa, kterého jste se nacpali dost v zimě! Sáhněte po rostlinných proteinech z luštěnin. Fazolová polévka, hrachová kaše, naklíčený hrách, to vše jsou jarní jídla jako stvořená pro vás. Dieta pak bude lehká, výživná a vy ani nebudete pořádně vědět, že nějakou dodržujete, jak vám jídla plná vitamínů zachutnají.