Hovězí Carpaccio

Postup:

Pro skvělou chuť je nutné zvolit kvalitní a odleželé maso, které důkladně ochutíme pepřem a solí. Maso pečlivě zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do mrazáku. Není se třeba bát toho, že zmrzne. Není to na škodu. Necháme jej tam asi 75 minut. Zatím si připravíme kapary. Rozpálíme pánev s lžičkou oleje, stačí na střední teplotu. Kapary vsypeme a smažíme dokřupava. Doba přípravy by neměla překročit 5 minut. Poté je vysypeme na talíř s ubrouskem a osušíme. Tím je zbavíme přebytečného tuku. Necháme  vychladnout a budeme se věnovat masu. To si vyndáme z mrazáku a opatrně vybalíme z folie. Připravíme si velmi ostrý nůž, protože nás čeká krájení masa. Budeme jej krájet na velmi tenké plátky. Maso podáváme tak, že naaranžujeme na talíř několik kousků, přidáme naše osmažené kapary a dále dozdobíme. Použijeme petrželku a bazalku, strouhaný parmazán a cibulku. Podáváme například s bagetkami.

Počet porcí: 2

Ingredience

  • 250 – 300 gramů hovězí kvalitní svíčkové
  • řepkový nebo extra panenský olivový olej
  • černý pepř/lze použít i pepře více barev
  • mořská sůl
  • půl konzervy kaparů naložených v soli
  • hrst nakládaných cibulek pokrájených na tenká kolečka
  • 10 polévkových lžic nasekané petrželky
  • bazalka na dochucení/ozdobení
  • parmazán na ozdobení (strouhaný)