Postup:
Pro skvělou chuť je nutné zvolit kvalitní a odleželé maso, které důkladně ochutíme pepřem a solí. Maso pečlivě zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do mrazáku. Není se třeba bát toho, že zmrzne. Není to na škodu. Necháme jej tam asi 75 minut. Zatím si připravíme kapary. Rozpálíme pánev s lžičkou oleje, stačí na střední teplotu. Kapary vsypeme a smažíme dokřupava. Doba přípravy by neměla překročit 5 minut. Poté je vysypeme na talíř s ubrouskem a osušíme. Tím je zbavíme přebytečného tuku. Necháme vychladnout a budeme se věnovat masu. To si vyndáme z mrazáku a opatrně vybalíme z folie. Připravíme si velmi ostrý nůž, protože nás čeká krájení masa. Budeme jej krájet na velmi tenké plátky. Maso podáváme tak, že naaranžujeme na talíř několik kousků, přidáme naše osmažené kapary a dále dozdobíme. Použijeme petrželku a bazalku, strouhaný parmazán a cibulku. Podáváme například s bagetkami.
Počet porcí: 2
Ingredience
- 250 – 300 gramů hovězí kvalitní svíčkové
- řepkový nebo extra panenský olivový olej
- černý pepř/lze použít i pepře více barev
- mořská sůl
- půl konzervy kaparů naložených v soli
- hrst nakládaných cibulek pokrájených na tenká kolečka
- 10 polévkových lžic nasekané petrželky
- bazalka na dochucení/ozdobení
- parmazán na ozdobení (strouhaný)