Postup:
Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku tak, že z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme pepřem a solí. Poté povaříme špenát, do kterého přidáme slisovaný česnek, sůl a vmícháme smetanu. Nakonec vše vrstvíme do zapékací mísy: na půlky nakrájená rajčata, přes ně plátek těstovin, polijeme špenátovou směsí a bešamelovou omáčkou. Pokud jsme před přípravou lasagne nevařili, dbáme na to, aby byly dobře a všude zalité omáčkou. Dále pokračujeme s plátkem těstovin, špenátem, omáčkou a takto vrstvíme, dokud nedojdou ingredience. Poslední vrstva bude těstovina a navrch bešamelová omáčka posypaná nastrouhanou mozzarellou. Celé pak pečeme 30 minut při 200 °C v předehřáté troubě.
Počet porcí: 4
Ingredience
- balení lasagní (některé se musí vařit jiné ne)
- 350 g špenátu
- 3 stroužky česneku
- charry rajčátka
- 3 dcl odtučněného mléka
- 1 dcl nízkotučné smetany
- 50 g másla
- 50 g celozrnné hladké mouky
- špetka soli a pepře
- 200 g mozzarelly