Jak dát definitivní sbohem madlům lásky?

Kde se vzaly?

Muffin top, jak se madlům lásky také jinak říká, není ničím jiným než přebytečným tukem uloženým po stranách trupu. Patří mezi problematické partie, to však neznamená, že zbavit se ho je nerealizovatelný cíl.

Jak se jich zbavit?

Pokud chcete s těmito tukovými polštáři jednou provždy skoncovat, bez práce to nepůjde. Základem je zdravý jídelníček doplněný správným pohybem. Poctivá práce a víra v lepší výsledek jsou tím pravým klíčem k úspěchu.

Pokud je vaším záměrem odstranit tukové buňky v oblasti boků, kompletní změna životosprávy je alfou omegou. Neméně důležitý je i dostatečný pitný režim.

Při sestavování jídelníčku nezapomeňte na vyváženost každého jídla. Jinými slovy, dbejte na dostatečný příjem bílkovin, sacharidů a zdravých tuků.

Právě zdravé tuky bývají strašákem mnoha žen. Obavy z nich jsou přitom zcela zbytečné. Organismus je ke správnému fungování potřebuje, a to i v případě spalování kalorií.

Preferujte celistvé potraviny v jejich přirozené podobě, tedy ovoce a zeleninu, dále luštěniny, obiloviny, libové maso atp. Naopak se vyhýbejte chemicky ošetřeným a průmyslově zpracovaným potravinám, a to například v podobě polotovarů.

Stejným nepřítelem je také alkohol, a to i v jeho minimálním množství. Alkohol je zdrojem skrytých kalorií, které mají na shazování kilogramů negativní vliv.

Příjem vs. výdej

Vztah mezi energetickým příjmem a výdejem je při snižování hmotnosti naprosto zásadní. Pokud chcete hubnout, vás energetický příjem by měl být nižší než výdej. Na druhou stranu není zapotřebí snižovat kalorie razantním způsobem.

Pomocné cviky

Úbytek tuků v oblasti boků vyžaduje kromě úpravy jídelníčku také pravidelnou pohybovou aktivitu v podobě kardia a cviků zaměřené na šikmé břišní svaly. Jaké cviky tedy zařadit do vašeho pravidelného tréninku?

Střídavé kmitání

  1. Lehněte si na záda a pokrčte nohy na šíři kyčlí.
  2. Chodidla mějte opřená o podložku.
  3. Zvedněte hlavu, paže i ramena ze země, a tahem, ne však prudkým švihem se uklánějte horizontálně do stran tak, abyste se konečky prstů pravé ruky dotkli paty pravé nohy a konečky prstů levé ruky paty levé nohy.
  4. Trup mějte po celou dobu přitisknutý k zemi.
  5. Počet kmitů a opakování postupně zvyšujte. Začněte na 30 kmitech na každou stranu po 2-3 opakováních.

Úklony do stran

  1. Výchozí pozicí je stoj rozkročný na šíři kyčlí.
  2. Ruce rozpažte a zvedněte nad hlavu.
  3. Do rukou uchopte ručník, posilovací gumu nebo jinou podobnou pomůcku.
  4. S výdechem se ukloňte do strany, s nádechem se vraťte zpět.
  5. U cviku se nepředklánějte a ramena mějte volně spuštěná od uší dolů.
  6. Trup zpevněte a pánev mírně podsaďte.
  7. Začněte s 30 úklony na každou stranu po 2-3 opakováních.

Boční prkno

  1. Výchozí pozicí je klasický plank – paže jsou v pravém úhlu, předloktím a špičky chodidel se opíráte o zem. Trup i nohy jsou zvednuté v jedné rovině. Hlava je ve vytažení. Pohled směřuje k zemi.
  2. Otočte se nejprve na pravou, poté na levou část těla s tím, že vrchní paže je natažená a směřuje ke stropu.
  3. Na jedné straně vydržte minimálně 30 vteřin.
  4. Strany vystřídejte alespoň 10x.