Jak získat krásné a štíhlé nohy?

Přírodě můžeme pomoci

Každému od přírody nenarostou štíhlé a dlouhé nohy, které mohou dámy ukazovat v minisukních a pánové v kraťasech. Někdo má nohy krátké a silnější, jiný třeba trochu do O nebo do X. To, co nám příroda nadělila, změnit samozřejmě nemůžeme, ale vždycky stojí za to pokusit se trochu přírodě pomoci. Nemáme tím na mysli nějaké plastické operace, ale třeba pravidelné cvičení na formování nohou, kvalitní a vyváženou stravu, pravidelný pitný režim a masáže. Právě to je cesta, jak získat hezčí nohy.

Účinné cviky na štíhlé nohy

Cviky na štíhlé nohy nejsou zase tak složité a fyzicky náročné. Jestliže se neradi díváte na svá třesoucí se stehna a celulitidou postižený zadeček, nezbývá, než se nad sebou zamyslet a zkusit začít cvičit. Není potřeba hledat žádný velký prostor. Stačí nám úplně kousek místa v obývacím pokoji, kam můžeme umístit cvičební podložku třeba ve formě karimatky.

Sedněte si na podložku, srovnejte záda a dlaněmi rukou se o podložku opřete. Mezi kolena vložte gymnastický míč a stiskněte ho. Po chvilce stisk uvolněte, opět stiskněte a opakujte. Můžete si cvik ztížit tím, že nohy zvednete asi deset centimetrů nad podložku. Tento a podobné cviky na štíhlé nohy vám pomohou ale jenom při opakovaném provádění.

Jak zhubnout lýtka, stehna a zadeček

Potřebujete také cviky na lýtka, partii nohou, která je vidět v krátkých kalhotách i sukních střední délky. Rovně si stoupněte a rozpažte. Dejte pravé chodidlo za levé a zasuňte ho dozadu. Nevytáčejte boky, ramena a záda mějte rovná a pokrčte v kolenou nohy a udělejte dřep. Vystřídejte nohy a cviky opakujte.

Posilovat byste měli i stehna. Stoupněte si vzpřímeně a dejte nohy široce od sebe. Nadechněte se, pokrčte kolena, a jděte dopředu. Při výdechu se opět narovnejte. Cvičte opakovaně. Popsaný cvik je jedním z těch, které jsou dobrou cestou, jak zhubnout stehna.

Stranou vaší snahy o krásné nohy by ale neměl zůstat ani zadeček. Nabízí se jeden z cviků, díky kterému můžete získat pěkný a pevný zadeček. Položíte se na pravý bok a pravou nohu, která je vespod, pokrčíte. Před tělem se opřete levou rukou, abyste si udrželi stabilitu. Pravou ruku si natáhnete a položíte na ni hlavu. Spodní pravou nohu potom zvedáte nahoru a dolů, přitom se nedotýkáte země. Opakujete a prostřídáte nohy.

Kombinace posilování a aerobního cvičení je ideální

Posilovat svaly na nohou vám také výrazně pomůže aerobní cvičení. Pokud chcete získat krásné nohy, je nejlepší zkombinovat právě již popsané cviky, které můžete provádět i doma každý den s aerobním cvičením. Mezi aerobní cvičení patří běh, jízda na kole, na kolečkových bruslích nebo také plavání.

Budete-li tyto aktivity provozovat společně, nejenom, že vám zeštíhlí a zformují se nohy, navíc vymizí celulitida, která ošklivě hyzdí vaše končetiny. Jde o zejména ženám dobře známý efekt pomerančové kůže vyskytující se hlavně na zadečku a stehnech. Celulitida není jenom estetickou překážkou, zároveň také zamezuje správnému průtoku krve a lymfy.

Během aerobního cvičení probíhá svalová námaha za přítomnosti kyslíku. Toto cvičení prováděné střední intenzitou během delší doby se zvýšenou tepovou frekvencí napomáhá nejenom účinně spalovat přebytečné kalorie a tedy hubnout, ale také velmi dobře formuje postavu. Proto právě aerobní aktivity mohou s nepříjemnými projevy celulitidy zatočit a zpevnit vaše nohy, které budou krásné a štíhlé díky cvičení.