Extrémní diety podle známých celebrit

Margita hubne omezením sacharidů

Jak rychle zhubnout? Může k tomu posloužit některá opravdu drsná dieta. Která to je? Například dieta operního zpěváka Štefana Margity. Ideální je prý v případě, když potřebujete rychle zhubnout několik kilogramů. Během dvou týdnů se vám může podařit být až o 10 kilogramů lehčí!

Dieta spočívá v tom, že jde o přísný režim s omezením sacharidů a malým množstvím jídla. Hubnoucí efekt docílíte tím, že když tělo nemá sacharidy a energii z nich, čerpá ji z tukových zásob a tím hubnete. Také vynecháváte sůl, která zadržuje vodu. Odvodněním přitom také ztrácíte na hmotnosti. Musíte se také obejít bez jakéhokoli alkoholu, cukru. Omezíte jak sůl, tak i další druhy koření. Musíte naopak pít hodně vody nebo také bylinkových čajů. Oběd pak například znamená steak s libovolným množstvím zeleniny. K večeři potom třeba dvě vejce vařená natvrdo a libovolně velké množství dušené mrkve.

Nevýhodou je, že velmi omezujete příjem kalorií, takže můžete trpět hladem. A jakmile se vrátíte k normální stravě, nastane jojo efekt. Plusem na této dietě je omezení příjmu sacharidů a soli, naproti tomu ostatních živin je nedostatek. Navíc nejde o vyvážený příjem živin během dne. Při této dietě se snídá minimálně a naopak se hodně večeří.

S Angelinou Jolie si rozhodíte metabolismus

Podobně drastická je také dieta Angeliny Jolie. Zakládá se na přesném rozvržení potravin. Přitom se smí konzumovat jenom určité vhodné potraviny, ty ostatní, nevhodné by vám jenom přidávaly další kilogramy.

Jaké potraviny patři mezi ty, kterých byste se měli vyvarovat? Například sůl, dále cukr, čokoláda, sladkosti, sušenky, ořechy, většina ovoce, alkohol, káva, ale také ostrá jídla, kravské mléko a určité výrobky z něj, bílá mouka, cereálie, rýže, těstoviny. Naproti tomu doporučené jsou: bílý jogurt, zelenina, sójové a rýžové nápoje, sójové a rýžové mléko, bylinkové čaje, maso jakéhokoli druhu, máslo, olej lisovaný za studena, celozrnné chlebíčky.

Kromě konzumace vhodných potravin je ovšem důležité i dodržování pitného režimu, dostatek spánku. Je nezbytné se pravidelně hýbat a být v co nejlepší psychické pohodě. Přestože dieta nevypadá nijak nebezpečně, můžete si s ní naprosto rozhodit metabolismus.

Victoria Beckham sní jenom pět hrstí

Dieta podle Victorie Beckham je dalším příkladem toho, jak různými triky může celebrita dosáhnout až nebezpečné vyzáblosti. Victoria Beckam pije mátový čaj a klidně vydrží celé hodiny nic nejíst a jenom popíjet tento čaj. Voda jí nechutná, proto pije hlavně dietní colu.

Zásadně odmítá jíst velká jídla, místo oběda jí stačí jenom jablko. Právě malými porcemi dosahuje své hubenosti. Po porodu dítěte si stanovila pětihrsťovou dietu spočívající v tom, že pětkrát denně sní hrst jídla, zejména bílkovin. Tuto dietu doplňuje vodou a ořechy. Také si každé jídlo posype vlákninovým práškem, díky kterému projde zažívacím traktem mnohem rychleji.

Když špatné příklady táhnou

Uvedené příklady potvrzují, že bychom celebrity neměli následovat vždy a v každém jejich konání. Zdraví máme totiž jenom jedno. A pokud si ho zničíte nevhodnými, jednostrannými a drastickými dietami, těžko ho budete napravovat.