Nemáte energii?

Cítíte se unavení a nic Vás nebaví? Pak je potřeba se zaměřit více na svoje potřeby a dopřát jak tělu, tak své psychice více odpočinku pro načerpání energie a regeneraci unaveného ducha. Odpočinek je velmi důležitý nejen pro tělesnou schránku, ale také pro psychiku člověka. Unavený a vyčerpaný člověk nebude v práci ani v osobním životě podávat dobré výkony a vše mu bude také trvat o hodně déle.

Změna životního stylu

Základem pro nastartování přílivu nové energie je dostatek spánku a zdravé jídlo. Spánek má blahodárné účinky na naše tělo. Při spánku se uvolní všechny svaly, odpočine si po celý den zaměstnaný mozek a ráno po dostatečně dlouhém spánku se vzbudíte odpočatí a s dobrou náladou.

Konzumace zdravé stravy je dalším důležitým krokem pro více chuti do života. Především pravidelná strava dělá divy. Pokud se vyvarujete těžkým jídlům k obědu či k večeři, nebudete mít tendenci usínat a válet se jen večer u televize, ale naopak po zdravé večeři budete mít chuť si jít například i zacvičit či studovat nebo si připravovat podklady na druhý den do práce.

Největším hříchem při upravení jídelníčku a denního režimu je alkohol a bujaré večírky s kamarády. Druhý den po dlouhé noci jste unavení a opět bez energie, nutně musíte dospat čas, který jste proflámovali a místo krásné procházky na čerstvém vzduchu trávíte den rozlámaní v posteli. Omezte příjem alkoholu na minimum a uvidíte, že energie budete mít mnohem více.

Relaxace a pohodička

Každý člověk by se měl naučit správně a dostatečně relaxovat. Dobrým prvním krokem jsou relaxační masáže. Mají hned několik výhod. Prostředí, kde relaxační masáže provádějí, je samo o sobě velmi klidovou zónou a nutí Vás vypnout mobilní telefon, odložit notebook a věnovat se jen sama sobě. Olejíčky, které masérky používají, obsahují příjemné vůně, vitamíny a minerály, které uvolní Vaše unavené svaly a také psychiku. V první fázi, kdy se učíte odpočívat a relaxovat, jsou masáže tím pravým. Doma můžete poté tyto masáže doplnit ještě vonnými koupelemi, při kterých si vezmete knížku a nebudete ničím rušeni.

Únava? Neznámé slovo…

Po tom, co si uvědomíte, že Vaše tělo potřebuje odpočinek, dostatečný a kvalitní spánek, přísun vitamínů ze zdravé stravy a uvolnění psychiky, budete se cítit lépe a zároveň přijdete na to, že při pravidelném režimu stihnete daleko více věcí. Odpočatému a vyrovnanému člověku trvá práce mnohem kratší dobu než tomu, který zná jen pocit únavy a je bez energie. Postačí optimismus, zdravé jídlo a pravidelný pohyb a člověk se cítí mnohonásobně lépe.