Postup:
Do grahamové mouky dáme vejce a vodu a vypracujeme tužší těsto, ze kterého vyválíme tenkou placku. Nožem nakrájíme těsto na úzké proužky (1 cm tlusté) a necháme proschnout. Až jsou těstoviny suché, vložíme je do vroucí vody a necháme uvařit.
Do menšího kastrolu nalijeme smetanu s mlékem a na mírném ohni lehce povaříme. Přidáme oba sýry a za občasného míchání necháme rozpustit. Nakonec okořeníme. Těstoviny polijeme hotovou sýrovou omáčkou, můžeme ozdobit lístečkem něčeho zleného a podáváme.
Počet porcí: 2
Ingredience
- Na těstoviny:
- 1 vejce
- 200g grahamové mouky
- voda dle potřeby
- Na omáčku:
- 50 g nastrouhaného eidamu
- 80 g nastrouhané nivy
- 100 ml nízkotučné smetany
- 100 ml mléka
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- sůl a pepř