Dietní kalendář tohoto roku

S naším dietním kalendářem vám půjde hubnutí jako po másle, navíc se díky němu můžete udržovat na vaší vysněné váze dlouhodobě. Tak s chutí do toho!

Leden – začátek všeho

Víte, že chcete zhubnout, ale nemáte sebemenší tušení, jak toho dosáhnout? Začněte pozvolna, a to vyřazením těch největších dietních strašáků z vašeho jídelníčku. Přestaňte konzumovat smažená jídla, bílou mouku, tučné mléčné výrobky a uzeniny.

Zrovna tak omezte spotřebu alkoholu a přeslazených limonád. Namísto nich si udělejte vlastní limonády z čerstvého ovoce či zeleniny, nebo si ochuťte minerálku citrusovými plody s lístky máty či meduňky.

Naučte se jíst 5 denně menší porce. Denně vypijte alespoň 2,5 litru tekutin.

Zařaďte do vašeho života pohyb. Stačí rychlá chůze, chůze do schodů, protahovací cviky nebo třeba plavání. Věnujte se sportovním aktivitám alespoň 45 minut v kuse 3x týdně.

Únor – kdo si počká, ten se dočká

Měsíc změn máte za sebou. Netrapte se, pokud se ručička na váze ani nehnula. Pro tělo představuje změna životního stylu pořádný šok, proto mu dejte čas, aby se s ní vyrovnalo po svém.

Nezapomeňte na cíl, jehož chcete dosáhnout. Pokračujte dál a váhu tolik neřešte.

Březen – důležitost sebevzdělávání se

Už víte, že kalorická jídla vašim tělesným partiím ani zdraví nijak neprospívají. Nyní je na čase podívat se na jídlo pěkně z blízka. Naučte se orientovat se v kaloriích. Měli byste vědět, kolik kalorií musíte denně přijímat a kolik spalovat, abyste zhubli.

Používejte kalorické kalkulačky, jednotlivé suroviny važte, zaznamenávejte si svůj denní příjem a výdej. Seznamte se s makroživinami a poskládejte si z nich pokrm v jejich správném poměru.

Duben – třídění šatníku, jupí

Ručička na váze se konečně pohnula a vy víte, kolik kalorií jednotlivé potraviny obsahují. Vaše fyzička je čím dál tím lepší, no a vaše konfekční velikost je naopak menší.

Neusněte na vavřínech a hlavně nepolevujte!

Květen – sebechvála nesmrdí

Zhubli jste a nejraději byste skákali radostí. Pochvalte se, máte velký kus práce za sebou, ale také před sebou.

Červen – zkouška ohněm

Léto je v plném proudu, vaši přátelé grilují, popíjejí, pojídají zmrzliny a vy testujete svou vůli a odhodlání nevzdat to.

Místo k moři s plnou penzí jeďte raději na horskou túru a s krosnou na zádech objevujte nepoznané. Zvolte dobrodružství před poleháváním a nicneděláním. Aktivní odpočinek vám jenom prospěje.

Červenec a srpen – čas na reverzní dietu

Zkoušku ohněm jste zvládli, vaše tělo se krásně rýsuje. Jenže vy nemůže být v kalorickém deficitu pořád. Je na čase projít reverzní dietou.

Díky reverzní dietě postupně navýšíte váš denní příjem bez toho, aniž byste přibrali.

Září – cíl je za dveřmi

Buďte na sebe hrdí. Zvládli jste být delší dobu v kalorickém deficitu a prošli jste reverzní dietou. Obavy z neúspěchu jsou ve vašem případě zbytečné.

Pokud byste se rádi zbavili posledních pár estetických kil navíc, zatněte zuby, a ještě jednou snižte počet přijímaných kalorií. Pokud jste s výsledkem spokojeni, udržujte se na množství kalorií, jaké jste přijímali v závěru reverzní diety.

Říjen, listopad – měsíce výzev

Cvičíte dost dlouho na to, abyste zkusili svůj tréninkový plán lehce pozměnit. Zařaďte mezi vaše pohybové aktivity nové druhy sportů. Navyšujte svoje limity a usilujte o své rekordní výsledky. Vy na to máte!

Prosinec – gratulace ze všech stran

Jste hvězda, jste na vaší cílové váze. Zdravý životní styl je vám vlastní a s chutí a odhodláním můžete dokázat mnohé. Gratulujeme!