Pětifaktorová dieta
Většina z nás obdivuje hollywoodské celebrity, jak to jen dělají, že mají tak perfektní postavu. Možná se tajemství konečně provalilo. Jmenuje se pětifaktorová dieta a není na ní kupodivu vůbec nic složitého. Během 5 týdnů lze shodit až 10 kilogramů. Netrpíte hlady, cvičíte, ale ne moc a cítíte se skvěle. Zní to jako ideální dieta. Jak na to?
Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji
Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy
60 minut s nutričním specialistou
Pravidlo pětek
Jak již název napovídá, pětifaktorová dieta bude mít co dočinění s pětkou. A jak to tak bývá zvykem, ta pětka nám bude při dietě značně nápomocna. Diety celebrit jsou totiž snadné, rychlé a efektivní a přesně taková pětifaktorová dieta je. Pětifaktorová dieta jídelníček je značně ovlivněn právě číslem pět, ale točí se kolem něj i celkový režim.
Dieta se zpravidla drží 5 týdnů. Každý den si můžete dát 5 jídel. Každé jídlo by mělo být přibližně v energetické hladině asi 1200 kJ, za den maximálně 6000 kJ. A veškeré pokrmy by měly obsahovat všech 5 hlavních složek stravy – bílkoviny, tuky, sacharidy, vláknina a rozhodně nesmíme zapomenout na vodu. Denně je nutno splnit alespoň 25 minut pohybu a to 5x týdně. A 5x za 5 týdnů můžete zhřešit. Prostě si jeden den dávejte vše, na co máte chuť.
Redukce kilogramů
Jídla by měla být lehká, rychlá a lehce stravitelná. Oblíbené je samozřejmě bílé maso, zelenina a ovoce, mléčné výrobky, celozrnné pečivo. Rozhodně se vyvarujte bílému pečivu, cukru, tučným jídlům a nebo jídlům z fast foodů či nekupujte žádné polotovary.
Již za 5 dnů byste měli vidět nějakou změnu a za 5 týdnů by měla být změna jasně patrná. Dietu si lze samozřejmě dále prodloužit. Nejde totiž ani tak o dietu, jakožto o změnu stravovacího návyku. Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Alespoň 2,5 litru čisté neperlivé vody denně!
Výhody
- efektivní a dlouhodobá dieta
- netrpíte hlady
- kvalitní strava a neohrožuje zdraví
- trvalý úbytek kilogramů
Nevýhody
- může být finančně náročnější
- nutnost připravovat si vlastní jídla
- nutnost počítat energetickou hodnotu jídel