Postup:
Z cibule odstraníme slupku a nasekáme ji nadrobno. Opláchneme cuketu ve studené vodě a pokrájíme ji na kostky o hraně asi 1 centimetr. Ementálský sýr nastrouháme nahrubo. Vepřovou šunku pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr a délce 2-3 centimetry.
Na pánev vlijeme olej a rozpálíme ho. Vsypeme na něj nadrobno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Na cibuli přisypeme kostky cukety a orestujeme, pak přidáme ještě nakrájené proužky šunky, lehce promícháme a opět restujeme. Mezitím si v misce rozklepneme vejce a prošleháme je se smetanou. Rozšlehaná vejce se smetanou osolíme a opepříme dvěma špetkami soli a pepře a přidáme ke směsi nastrouhaný sýr. Promícháme.
Orestovanou cuketu se šunkou a cibulí přendáme z pánve do olejem vymazané zapékací misky a směs přelijeme rozšlehanými vejci se smetanou a sýrem. Předehřejeme si troubu na 200 °C a vsuneme do ní misku. Necháme 30 minut zapékat.
Servírujeme teplé, můžeme doplnit například zeleninovým salátem nebo cereálním pečivem.
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 200 g Sýr Ementál
- 6 ks Vejce slepičí
- 150 g Šunka vepřová libová
- 200 ml Smetana ke šlehání
- 2 ks špetka Sůl
- 2 ks špetka Pepř černý mletý
- 3 ks polévková lžíce Olej slunečnicový