Prožijte nezapomenutelné léto s tancem bachata

Jak jistě víte, pohyb neodmyslitelně patří ke zdravému životnímu stylu. Pokud ho nemáte dostatek, může to mít na váš život negativní dopad po mnoha stránkách.

Ideální je, abyste se každý den věnovali jakékoli pohybové aktivitě alespoň 30-60 minut. Nebojte se, nemusí to hned znamenat, že se budete každý den trápit ve fitku.

Jako pohyb můžete totiž v pohodě klasifikovat i obyčejnou chůzi. Bohatě postačí, když za den ujdete dostatečný počet kroků.

Najděte si pohyb, který vás bude bavit

Někdy je vhodné do života zařadit i více intenzivní pohyb. Pokud ale nejste zrovna sportovec, rozhodně vás nebude nikdo nabádat k tomu, abyste se nutili ráno běhat či se dřít v posilovně.

U pohybu, aby byl pro vaše tělo prospěšný, je důležité zejména to, aby vás bavil. Pokud tedy nejste zastáncem nějakého sportu nebo pohybové aktivity, rozhodně se do ní za každou cenu nenuťte.

Je dobré aktivit vyzkoušet více, abyste získali přehled, co by vás mohlo bavit. Pokud ale víte, že vám nějaká pohybová aktivita nepřináší to, co byste od ní očekávali (radost z pohybu, dobrý pocit po výkonu apod.), zkuste se raději poohlédnout jinde.

Dnes pro vás máme tip na skvělý druh pohybu, ve kterém si určitě mnoho lidí najde to své. Jedná se o tanec bachata (čtěte bačáta), a pokud jste o něm ještě nikdy neslyšeli, stojí za to ho vyzkoušet.

Je jím latinskoamerický tanec s romantickým nádechem, který se tancuje v páru. Pokud nemáte nikoho, kdo by s vámi chodil na lekce bachaty, nezoufejte! Existují kluby a lekce, kde si partnera k tanci najdete přímo na místě.

Hýbejte se v latino rytmu

Bachata není nijak složitým tancem. Pokud se naučíte pár základních kroků, můžete si ji zatančit prakticky s kýmkoliv. Tento tanec je také hodně intuitivní, takže se můžete hluboce ponořit do hudby, uvolnit se a užít si skvělý zážitek i celkovou atmosféru.

Chcete-li se začít více hýbat, shodit nějaké to kilo či posílit své tělo a zatím jste nenašli pohyb, který by vás bavil, zkuste právě bachatu. U tohoto tance se skvěle rozhýbete a můžete se nechat unášet svým tělem a pocity.

Jelikož se jedná spíše o aerobní typ aktivity, hodí se skvěle při hubnutí. Uvidíte, že pravidelným tancem se dá výborně formovat postava a vy se už nikdy nemusíte trápit v posilovně, kde vás cvičení nebaví.

Pokud vás tento tanec nadchne tak jako nás, jistě u něj vydržíte i více než hodiny, což lze považovat za skvělý výsledek (co se pohybové aktivity týče). Neváhejte a zjistěte, kde ve vašem okolí bachatu učí a zkuste tento latino tanec i vy!