Rady a tipy, jak zhubnout do Vánoc

Redukce hmotnosti je dlouhodobý proces, a proto nečekejte na vhodnou příležitost věčně a pusťte se do hubnutí ještě dnes.

Máme pro vás pár tipů, jak zlepšit svůj životní styl a zhubnout třeba nějaké to kilo ještě do Vánoc.

Nepřejídejte se

S přicházející zimou má mnoho lidí tendenci zařazovat do jídelníčku mnohem tučnější a méně zdravé potraviny. Někteří konzumují mnohem větší porce, než tomu bylo například v létě, a i to má mimo jiné vliv na naši hmotnost.

Zařaďte do svého denního režimu více menších jídel a soustřeďte se na to, abyste se po jídle cítili nasycení, nikoli přejedení.

Jezte sezónní potraviny

Zaměřte se na ty potraviny, které mají právě sezónu a nakupujte převážně je. Jsou většinou nejenom levnější, ale hlavně mnohem bohatší na živiny a všechny látky které tělo potřebuje.

Na podzim zařaďte do jídelníčku sezónní ovoce a zeleninu, jakými jsou například jablka, dýně, kořenová zelenina, ořechy, a řada dalších.

Dostatečně pijte

Mnoho lidí se dnes uchyluje k různým nesmyslným striktním dietám, které je nabádají k detoxikaci těla a rychlé redukci hmotnosti.

Na tato doporučení raději zapomeňte a detoxikaci nechejte na svých orgánech (játrech a ledvinách), které, za předpokladu kvalitního paliva, odvedou práci spolehlivě za vás.

Soustřeďte se na dostatečný příjem čisté vody, která je tím nejlepším způsobem, jak zbavit tělo škodlivých látek.

Nehladovte

Stejně, jako byste se neměli přejídat, byste neměli nechat své tělo hladovět. Při hladovění hrozí následné nárazovité přejídání, které vám ke snížení hmotnosti rozhodně nepomůže.

Pokuste se ani v předvánočním shonu nevynechávat jídla a zaměřte se na kvalitní zdroje potravin. Zabráníte tak neovladatelným chutím i vlčímu hladu.

Jezte pestře a vyváženě

Dbejte na to, aby byl váš jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny a snažte se, aby v něm každodenně byly zastoupeny jak komplexní sacharidy, tak plnohodnotné kvalitní bílkoviny a zdravé tuky.

Nezapomínejte také na dostatečný příjem vlákniny a samozřejmě ovoce a zeleniny, čímž pomůžete i své imunitě. Právě v nich totiž najdete celou řadu potřebných mikronutrientů.

Hýbejte se

Ani na podzim a v zimě nezapomínejte na dostatečný pohyb. V létě člověka počasí sice přímo vybízí k tomu, aby trávil co nejvíce času venku, sportoval a chodil pěšky, ale to neznamená, že by měl s přicházejícím ochlazením přestat.

Nezapomeňte se teple obléknout a vyrazte na procházku krásnou podzimní či zimní krajinou i v tomto období.

Existuje spousta aktivit, které se dají vykonávat i v chladnějším počasí, anebo si na zimu pořiďte permanentku do fitness či na váš oblíbený sport.

Je jedno, jakou pohybovou aktivitu zvolíte. Je důležité, aby vůbec nějaká byla. Zdravá strava je základ a pokud je doplněná i dostatečným pohybem, jistě se na cestě za vaší vysněnou postavou posunete zase o kousek blíže.